Tegv’li Çocuklardan Kaymakama Ziyaret

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Van Muradiye Birimi’nden faydalanan çocuklar, İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu’nu makamında ziyaret ederek, verdikleri destekten dolayı plaket takdim ettiler.

Tegv’li Çocuklardan Kaymakama Ziyaret

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın bu yıl hedefleri arasında yer alan okuma kültürünü yaygınlaştırmak adına Van’ın Muradiye Öğrenim Birimi’nde de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Birim olarak Muradiye’de bu kültürü sadece ilçe merkezi ile sınırlı tutmayıp köy okullarındaki çocukların da bu farkındalığı kazanmaları adına “Arkadaşım Şanso Panso” isimli tiyatro oyununu sergilediklerini belirten Birim Sorumlusu Buket Müjde; “Oyunda çocuklar hem oynayan oldular hem de bu farkındalığı kazandılar ve kazandırdılar. Ayrıca Muradiye’de ilk defa bir tiyatro oyunu izlenmesine vesile oldular. Oyunun sahnelenmesinde Muradiye Öğrenim Birimi’ne maddi destek sağlayan Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. TEGV birimi olarak bugüne kadar her etkinliğimize desteklerini esirgemediler. Biz de eğitim kurumu olarak öğrencilerimizle birlikte kendilerini makamında ziyaret ederek bir teşekkür plaketi takdim ettik” dedi.

Makamında çocuklar ve birim sorumlusu ile sohbet eden Kaymakam Tanrıkulu, “TEGV’in çalışmalarını yakından takip ediyorum. Güzel çalışmaları ve eğitime destek amaçlı çeşitli etkinliklerini izliyor ve kendilerini tebrik ediyorum. Bu çalışmaları ile daha geniş bilgi dağarcığı ile iyi örnek oluyorlar. Çalışmalarının ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA