Bilecik İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı'ndan İftar Yemeği

Bilecik İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi tarafından iftar yemeği düzenlendi.

Bir Düğün Salonu'nda düzenlenen yemeğe, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Retörü Azmi Özcan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Mazhar Bilgin, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit ve gazi aileleri, huzurevi sakinleri ile müftülük personeli katıldı.

İftar öncesi ilahi ve Kura'n-ı Kerim okundu. Duanın yapılmasının ardından İl Müftüsü Necati Akkuş, ramazan ayının manevi ikliminde paylaşmak, tanışmak, görüşmek ve birleşmek üzere iftar programını düzenlediklerini söyledi.

Bilgin de Türkiye Diyanet Vakfı'nın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, şöyle konuştu:
"Birkaç yıldır ramazan ayına buruk giriyoruz. Yeryüzünde ve komşu ülkelerimizde Müslümanlar arasındaki bu kavganın, savaşın devam ettiği, yetimlerin, dulların, kimsesizlerin çoğaldığı böyle iklimlerde ramazan ayına girmek, ramazan ayının güzelliğini bir nebzede olsa azalmakta. Ancak, ramazanın verdiği merhamet ve şefkat duygularıyla dua edelim. Yeryüzüne ramazan ayı münasebetiyle barış, sevgi, saygı ve esenlikler vermesini yüce Mevla'dan temenni ve dua edelim."
Kaynak: AA