'Yaşam Kalitesi ve Verimlilik' Paneli

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Erol, kurumlarda yenilikçilik kültürünün güçlendirilmesi ile bireysel ve kurumsal yaşam kalitesinde artış ve buna bağlı olarak uzun dönemde verimlilik artışı sağlanabileceğini belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Verimlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde "Yaşam Kalitesi ve Verimlilik" paneli gerçekleştirildi.

Verimliliğin toplumsal ve bireysel yaşam kalitesi ile bağlantısının ortaya konulduğu panelin başkanlığını Dünya Prodüktivite Bilimler Akademisi (WAPS) Üyesi Prof. Dr. Ergün Yener yaptı.
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Erol, panelde yaptığı sunumda, yenilikçi kurumsal kültürün yaşam kalitesine etkilerini ve kurumsal kültür değişiminin önemini vurguladı.
Yeni fikirlerin sert eleştirilere maruz kalması, yıkıcı kurum içi çekişmeler, mevcut durum üzerine aşırı yoğunlaşma, zaman baskısı, gerçekçi olmayan beklentiler ve teşvik sisteminin yokluğu gibi unsurların yenilikçi yaklaşımların önündeki en büyük engelleri oluşturduğunu kaydeden Erol, kurumlarda yenilikçilik kültürünün güçlendirilmesi ile bireysel ve kurumsal yaşam kalitesinde artış ve buna bağlı olarak uzun dönemde verimlilik artışı sağlanabileceğini belirtti.

Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, yaşam kalitesi olgusunun sosyal boyutuna dikkati çekti. Yaşamı kaliteli kılmakla verimli kılmanın birbiriyle özdeş yaklaşımlar olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Erdener, sporda verimlilik konusunda Türkiye'de alınması gereken çok mesafe olduğunu ifade etti.

Başkent Üniversitesi Hastaneleri Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Seval Akgün ise Türkiye Ulusal Hastalık Yükü Çalışması Sonuçlarını paylaştı.
Panelde yapılan sunumların ardından, sağlık sorunlarının yaşam kalitesini düşürdüğü, sağlık yatırımlarının bölgelerin özellikleri göz önüne alınarak akılcı yapılması gerektiği konusunda fikir birliği oluştu.
Kaynak: AA