Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi Toplantısı

Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi (MESGEP) kapsamında mesleki becerilerin geliştirilmesi ve çeşitli kursların oluşturulması amacıyla düzenlenen bölgesel toplantısı gerçekleşti.

Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi Toplantısı

Malatya Öğretmen Evi'nde düzenlenen toplantının açış konuşmasını yapan Malatya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk, MESGEP projesi kapsamında özel politika gerektiren gruplara, ilgi ve yetenekleri göz önüne alınarak meslek edindirmek, bu becerilerini üst seviyelere çıkararak mesleki yeterlilik kazandırmak, Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarındaki insan kaynakları kapasitesini artırmak amacıyla hayata geçirilen ve Türkiye’de 35 ilde uygulanan Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesinin Bölge Toplantısına ev sahipliği yapmak bizler için büyük bir onur. Bölge toplantısı vesilesi ile 11 farklı ilden ilimize gelen okul müdürlerimize ve konuklarımıza hoş geldiniz diyor, toplantının bölgemiz ve ilimiz adına hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ediyorum“ dedi.

Toplantıda, bölgeden gelen eğitimcilerin taleplerini kendi içlerinde tartışıp belirleyeceklerini ve bunları eğitimcilerle paylaşacaklarını dile getirdiler. Ayrıca eğitim kurumlarıyla düzenli görüşmeler ve ziyaretlerle karşılıklı iletişimin güçlenmesi ve proje kapsamında çeşitli kursların açılması bu kursların kaç öğrenciden oluşacağı dile getirildi.

MESGEP Projesi kapsamında düzenlenen “Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi” toplantısı iş dünyasıyla mesleki eğitimi bir masada, bir salonda buluşturmayı ve karşılıklı diyalog ortamını geliştirmeyi amaçlıyor. Bu toplantılarda bir yandan iş dünyasının mesleki eğitime ilişkin beklentilerin, yaşanan sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin, açılacak kursularda veli, öğrenci ve öğretmenlere yönelik tavsiyelerinin alınması, diğer yandan da eğitimcilerin mesleki ve teknik eğitim kurumlarının sunduğu güncel imkanları, güncel sorunları ve iş dünyasından taleplerini dile getirecekleri kaydedildi.

Toplantıya, Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü Daire Başkanı Şennur Çetin, Malatya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmur Berk, MESGEP Tanıtımı Koordinatörü ve PYK Üyesi Abdulkadir Acar, PYK üyeleri Fatma Çiçekçi ve Bayram Aslanoğlu, MESGEP Malatya Koordinatörü Malatya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Aydın, bölge illerinden gelen İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve meslek lise yöneticileri katıldı.

Kaynak: İHA