Medicana’dan Yabancı Doktorlara Eğitim
Medicana Konya Hastanesi, yurt dışından gelerek eğitim almak isteyen yabancı doktorlara ev sahipliği yapıyor.
Arnavutluk’ta özel bir hastanede nöroloji uzmanı olarak çalışan Ermir Roçi, Medicana Konya Hastanesi Nöroloji Uzmanı Aysun Hatice Akça gözetiminde, 3 hafta süren bir EMG cihazı eğitimi aldı. EMG’nin (Elektronöromiyografi) sinir ve kasların değerlendirildiği bir tetkik olduğunu anlatan Akça, özellikle sinir ucu iltihabı olanlarda, sinir sıkışması olanlarda ve bel ile boyun fıtığı olan kişilerde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Nöroloji uzmanı Akça, “EMG’yi kullanarak hastanın kas hastalığı var mı, yok mu diye değerlendiriyoruz. Bel, boyun fıtıklarındaki kaslardaki etkilenme noktasını belirlemek ve özellikle şeker hastalarında sinir ucu iltihabının varlığını yokluğunu tespit etmek en önemli kullanım alanlarıdır. Bu cihaz için bir eğitim alınması gerekiyor. Türkiye’deki birçok üniversitede bu cihaz için eğitim ihtisas süresince veriliyor. Ama ihtisas süresi içinde EMG eğitimi almayan nörologlarda bulunmakta. Bu cihazı kullanmak ve EMG çekimini yapmak ve öğrenmek için yurt dışından çeşitli zamanlarda bizim hastanemize de nöroloji uzmanları geliyor. Özellikle Irak, Azerbaycan, Arnavutluk, Makedonya gibi ülkelerde bunun eğitimi biraz daha bize göre geri. Bu nedenle Arnavutluk’tan bir nörolog arkadaşımız eğitime geldi. Kendisi 4 yıldır Arnavutluk’ta özel bir hastanede nöroloji uzmanı olarak çalışıyor. 20 gündür de bizimle birlikte EMG çekimlerine katıldı” dedi.
EMG cihazı eğitimi alan Ermir Roçi ise, güzel ve kaliteli bir hastanede daha fazla bilgi öğrendiğini, özellikle EMG alanında sinir tuzaklanmalarında, sinir ucu iltihaplarında, bel ile boyun fıtıklarına bağlı sinir sıkışmalarında ve kas hastalıkları konusunda bilgi sahibi olduğunu, 3 haftalık eğitim süresince bilgisinin arttığını ve cihazı kullanabileceğini söyledi
Ermir Roçi, sertifikasını hastanenin genel müdürü Belgin Danış'ın elinden aldı.