Başbakan Erdoğan, Sultanahmet’te 10 Bin Kişiye Sürpriz Yaptı

Tarihi Sultanahmet Meydanı’nda ilk iftar topunun patlamasıyla yaklaşık 10 bin kişi ilk iftarlarını yaptı.

Başbakan Erdoğan, Sultanahmet’te 10 Bin Kişiye Sürpriz Yaptı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iftar öncesi sürpriz bir şekilde Sultanahmet’e gelirken, ilk iftar topunun fitilini de Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ateşledi.
Fatih Belediyesi, Ramazan ayının ilk gününde Sultanahmet Meydanı’nda 10 bin kişilik sofra kurdu. Alman Çeşmesi ile Sultanahmet Tramvay Durağı arasına kurulan sofralarda binlerce kişi Ramazan’ın coşkusunu aynı anda yaşarken bir sürprizle karşılaştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılarında gören vatandaşlar, Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulundu. Burada vatandaşlara hitap eden Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajları vererek iftar öncesi alandan ayrıldı.

Tarihi yarımada meydanlarında iftar geleneğini sürdüren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Sultanahmet Meydanı’nda yani böyle güzel bir yerde iftar açmanız beni son derece memnun etti. İstanbul’un her neresinden geldiyseniz hoş geldiniz, sefa getirdiniz” dedi.

Turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği iftar programında her yıl geleneksel hale getirilen iftar topu da unutulmadı. Selimiye Kışlası’ndan getirilen iftar topunun fitilini ateşleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi

İftar topunun patlaması ve Sultanahmet’teki camilerden yükselen ezan sesi ile binlerce kişi dualarını yaparak ilk oruçlarını açtı.
Kaynak: İHA