Okul İçin İyi Niyet Protokolü İmzalandı

Türkiye Eğitim Derneği (TED) tarafından Kırşehir'de açılacak olan okulun iyi niyet protokolü imzalandı.

Okul İçin İyi Niyet Protokolü İmzalandı

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen protokol imza programına Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve işadamı Bülent Sungur katıldı.

Vali Özdemir Çakacak yaptığı konuşmada, 86 yıllık tecrübesi ile eğitimde kendisini ispatlamış olan Türk Eğitim Derneği’nin kültürümüzün hamurunun yoğrulduğu Kırşehir’e okul açmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Kırşehir’in çok önemli bir kültür merkezi olduğunu ifade eden Vali Özdemir Çakacak, “Bugün güzel Türkçemizi rahat bir şekilde konuşabiliyorsak bunu 13. yüzyılda Garipname adlı Türkçe eseri yazan Aşıkpaşa'ya borçluyuz. 13. yüzyılda Avrupa'da astronomiden bahsetmek mümkün değilken Kırşehir’de Cacabey Gökbilimler Medresesi kurulmuştur. Günümüzde ise Kırşehir gerek lise gerek üniversite sınavlarında büyük bir başarı grafiği sergileyerek ülke genelinde ilk on il içerisine yer almaktadır. Bu başarı, Kırşehir halkının eğitime verdiği önemin ve desteğin bir göstergesidir. Bu yüzden eğitimde kendisini ispatlamış olan Türk Eğitim Derneği’nin okul açacak olması bizleri çok mutlu etmektedir” dedi.

TED Koleji’nin Türkiye’de eğitimde marka olmuş bir kuruluş olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise, “Kırşehir, tarih boyunca eğitimde başarılı olmuş bir şehirdir. Bu başarı, Aşıkpaşa'dan, Cacabey'den ve Ahi Evran'dan günümüze kadar gelen entelektüel birikimin bir neticesidir. Eğitim seviyemiz çok yüksek ve başarılı öğrencilere sahibiz. TED tarafından okul açılması eğitim seviyemizin daha da yükselmesine katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise Türk Eğitim Derneği’nin Türkiye'nin eğitim alanında kurulmuş ilk sivil toplum örgütü olduğunu belirterek “Biz, her zaman olduğu gibi bundan sonra da gelecek nesillerimize en iyi şekilde eğitim vermeye devam edeceğiz. Kırşehir’de yapacağımız okulu da 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde açmayı planlıyoruz. Okulumuz, Kırşehir’e hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ile İşadamı Bülent Sungur arasında okul yapımına ilişkin iyi niyet protokolü imzalandı.
Kaynak: İHA