'Çocuklarımızı Geri Verin Derneği' Kuruldu

Terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelere destek vermek amacıyla Çocuklarımızı Geri Verin Derneği (ÇOGEV-DER) kuruldu.

Dernek Başkanı Galip İlhaner, yaptığı yazılı açıklamada, çözüm sürecinin başarıya ulaşması için dernek çatısında bir araya gelmeye karar verdiklerini belirterek, merkezi Kocaeli'de bulunan derneğin, İstanbul, Van ve Diyarbakır'da da temsilciliklerinin açılacağını bildirdi.
PKK ve diğer bütün terör örgütlerinin elindeki çocukların kurtarılması için çalışmalar yapmayı hedeflediklerini vurgulayan İlhaner, şunları kaydetti.

"Amaçlarımız, Türkiye'yi dünyanın liderliğine taşıyacak projeler üretmek, bilimsel araştırmalar yaparak topluma öncü olmak, çocuklarını terör örgütlerine kaptırmış olan ailelere yardımcı olarak, mağdur ailelerin çocuklarını terör örgütlerinden kurtarmasına yardımcı olmak, terör mağdurlarının sorunlarının çözümüne yardımcı olmak, onların rehabilitasyonu ve topluma kazandırılması için gerekli olan bütün çalışmaları yapmak."
İlhaner, Diyarbakır'daki annelerin eylemlerine destek vereceklerini belirterek, "Anaların isyanının karşısında hiçbir güç duramaz. Anaların yüreği barışı getirecektir. Anaları yalnız bırakmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. 'Türkiye asla Suriye, Irak olmayacak' mitingleri, yürüyüşleri düzenleyeceğiz. Anaların eylemlerini bütün dünyanın gündemine yerleştireceğiz. Anaların eylemlerini Avrupa ülkelerine de taşıyacağız. Anaların eylemlerini, 'anaların destanı' olarak da kitaplaştıracağız. PKK silah bırakana kadar eylemlerimiz devam edecektir. Çocuklarını terör örgütlerine kaptırmış olan aileler artık yalnız değilsiniz" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA