CHP'nin eski kurmaylarından İhsanoğlu çıkışı

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine karşı olan CHP'nin eski kurmayları Beyaz Haber'e konuştu.

CHP'nin eski kurmaylarından İhsanoğlu çıkışı
Geçmiş dönemlerde CHP'de milletvekili ve bakan olarak görev yapmış 42 siyasetçi, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine karşı olduklarını belirten bir bildiri yayınlamıştı. Bildiride İhsanoğlu'nun, Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine duyarlı bir aday olmadığı savunulurken çatı adayın başarılı olamayacağı vurgulanmıştı.

“KAZANMA ŞANSI YOK”
CHP'deki İhsanoğlu krizi derinleşirken bildiride imzası olan CHP'li eski milletvekilleri Onur Öymen ve Şahin Mengü, Beyaz Haber'e konuştu. Öymen, Başbakan'ın aday olması durumunda İhsanoğlu'nun kazanma şansının olmadığını söyledi. İhsanoğlu'nun adaylığını istemeyenlerin sayısında artış olacağını da ekleyen Öymen, “Gösterilecek adayın cumhuriyetin değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı olması gerek.” dedi.

“KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM”

CHP eski Milletvekili Şahin Mengü ise İhsanoğlu'nun aday olarak gösterilmesinin CHP'nin yetki organlarının kararı olmadığını söyledi. Parti meclisi yetkilerinin gasp edildiğini söyleyen Mengü, “İhsanoğlu'nu dünya tanıyor” söylemine ise sert çıktı. “Kendi kendimizi kandırmayalım” diyen Mengü, “Kimse kimseyi tanımıyor. Bir insan dünyada çok seviliyorsa ülkesi açısından şüpheyle bakmak gerek” şeklinde konuştu.

Öte yandan siyasetçiler ilerleyen günlerde değişikliklerin olabileceği görüşünde. Adaylık konusunda öne çıkan isim ise CHP eski Genel Başkan'ı Deniz Baykal.