(özel Haber) Nasrettin Hocanın Fıkrası İş İmkanı Sağladı
Nasrettin hocanın bir fıkrasıyla üç yıl önce yola çıkan Trabzonlu Mustafa Berber, ilk başta iki seyyar fırınla başladığı işinde şimdi bayilik veriyor müşterilerine sipariş yetiştiremiyor.
Sakarya’da yaşayan Berber, Akyazı ilçesi Kuzuluk yolunda imalathanesini kurdu. Berber’in dört boy halinde siparişe göre ürettiği seyyar taş fırınlar kısa sürede adını duyurdu. Türkiye’nin çeşitli illerine seyyar taş fırın gönderdiğini ve satışlardan memnun olduğunu ifade eden Berber, seyyar taş fırınların çeşitli özellikleriyle müşterilerine kolaylıklar sağladığını belirtti.
Berber, şimdi zorluklarla üretimini yaptığı seyyar fırınların bayiliklerini veriyor, aldığı siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. Nasrettin hoca fıkrasından etkilenerek seyyar taş fırın yapmaya başladığını belirten Mustafa Berber, şöyle konuştu: “Bana fıkrayı anlattıklarında anladım ki fırın seyyar hale getirilebilir, bu fıkra da olsa gerçekleşebilir. Bana gülünç gelen şey bana iş imkanı sağladı. Bu fıkradan yola çıkarak bu işe başladım.” İlk olarak iki seyyar taş fırın yaparak başladığını ifade eden Berber, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu fırın işinin toplum olarak ortak bir nokta olduğunu gördüm. Bütün herkesin kültüründe olan bir şey bu. Talep te yoğunlaştıkça artık bayilik vermeye başladım.” Berber, üç yıl önce başladığı işin bu kadar hızlı büyüyeceğini tahmin etmediğini de belirterek, 3 yıl içerisinde ulaşamayacağı yerlere ulaştığını söyledi.
Seyyar taş fırının özelliklerinden bahseden Berber, sözlerini şöyle tamamladı: “Kendisi ekmek pişirebiliyor, güveçte yemek yapabiliyor. Et gibi pişirebiliyor, mangal gibi uğraşmıyor. Eti pişirdiği zaman lezzetin yanında sağlık yönünden de çok önemli. Taşın vermiş olduğu ısıyla pişmiş olduğu için kömür kokusu olmuyor, sağlıklı bir pişim oluyor.”