Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması İçin İzmir’de Seçmeler Yapıldı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarfından 1989 yılından bu yana gerçekleştirilen “Boğaziçi Kıtalararası Yarışları” her yıl artan ilgi ile devam ediyor.

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması İçin İzmir’de Seçmeler Yapıldı
20 Temmuz Pazar günü İstanbul boğazında gerçekleştirilecek olan organizasyon için daha önce İstanbul, Ankara, ve Adana illerinde seçme yarışları yapıldı. Seçmelerin son ayağı ise İzmir’de, Atütürk Yüzme Tesisleri'nde yapıldı.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin himayesinde ve "Herkes İçin Spor" temasına uygun olarak düzenlenen yarışlar, bu sene 26. yılında, 20 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak. "2 Kıta 1 Yarış" sloganıyla 20 Temmuz Pazar günü İstanbul boğazında gerçekleştirilecek olan organizasyon için daha önce İstanbul, Ankara ve Adana illerinde seçme yarışları yapıldı. Seçmelerin son ayağı ise İzmir’de Atatürk Yüzme Tesisleri'nde yapıldı. 50 yüzücünün katıldığı seçmelerde adaylar, olimpik yüzme havuzunda 16 tur attı. Zaman sınırlamasının olmadığı yarışta, yüzücülerden 16 turu en iyi derece ile bitirenler, komitenin talebi doğrultusunda Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’na davet edilecek.

Yüzücü güvenliğinin ön planda tutulması nedeni ile her yıl Yürütme Kurulu tarafından belirlenen kısıtlı katılımcı sayısına, bu yıl da kayıt günü bitmeden ulaşıldı. Bu yıl, 1700’e yakın Türk yüzücü adayı ve 50 ayrı ülkeden başvuru yapan 900’ü aşkın yabancı aday olmak üzere, toplam 2600’ü aşkın başvuru yapıldı.
Kaynak: İHA