Muş Stp Üyeleri Gündemi Değerlendirdi

Muş Sivil Toplum Platformu (STP) sekretaryası, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Muş Stp Üyeleri Gündemi Değerlendirdi

Muş Sivil Toplum Platformu (STP) sekretaryası, son günlerde yaşanan olaylar ve çözüm süreci ile ilgili değerlendirmede bulunarak, çözüm sürecinin devam etmesi için her iki tarafında üzerlerine düşeni yapması gerektiğini belirttiler. Üyelerden Yeşil-Der adına konuşan Kasım Sığınç, “Ancak ana temamız barış, bu barış meselesinin yakıcılığı, zorluklarını aşma konusunda bize azim veriyor. Yaklaşık 15 gündür ilimizdeki sivil toplum örgütlerini birebir gezerek, yüz yüze görüşmeler yaparak bazı değerlendirmeler yaptık. Bu değerlendirmeler neticesinde de ortaya Muş Sivil Toplum Platformu olarak, geçmişten gelen barışa sahip çıkma, çatışmasızlık sürecini süreklileştirme çabamız, bugün itibariyle sürecin kalıcı barış noktasına erdirilmesi konusunda daha da ivme kazanmalı diye değerlendirdik” dedi.

Genç Birikim Derneği Başkanı Salih Yüce ise, “Sivil Toplum Platformu olarak ilimizdeki diğer sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek, barış süreciyle ilgili değerlendirmede bulunuyoruz. Özellikle son zamanlarda Diyarbakır’da çocukları bir şekilde PKK’ya katılan veya PKK tarafından götürülen annelerin, çıkıp demokratik bir ortamda kendi çocuklarını geri talep etmeleri bizim için inanılmaz derecede barış havası oluşturmuştur. Bizler artık yüksek sesle haykırabiliyoruz. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay geçen hafta Diyarbakır’da anneleri ziyaret ederken, sadece çocukları kaçırılan annelerin değil, bütün dağda bulunan çocukların şehre inmesini istemişti. Biz de bütün dağda bulunan çocukların şehre inmesi için çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA