Nazilli Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı

Nazilli Belediye Meclisi Mayıs olağan toplantısı, Meclis Başkanvekili Ziya Aksüt’ün başkanlığında gerçekleştirildi.

Nazilli Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı

Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, MHP İlçe Başkanı K.Engin Özcan ve CHP İlçe Başkanı Ali Çankır ile çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda 10 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddelerinden ilkinde 10 Nisan 2014 tarihinde Resmi Gazetede yürürlüğe girerek değişen Norm Kadro Yönetmeliğinin görüşüldü. Merkez nüfusunun artmasından dolayı Nazilli Belediyesi’nin D14’den C10’a yükseldiğini ifade eden MHP’li Meclis Üyesi Mustafa Akkaya, Resmi Gazetede yayınlanan kararın meclisten geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Meclis Başkan Vekili Ziya Aksüt’ün görüş bildirmek isteyen olup-olmadığı sorusu üzerine ise CHP’li Meclis Üyesi Atila Talay, söz alarak meclis tutanaklarının ve meclis görüşmelerinin kayda alınmasını ve gruplara bu kayıtların ulaştırılmasını talep etti.

Gündem maddelerinin olu bittiğe getirildiğini iddia eden CHP'li Meclis üyesi Atila Talay; “Nazilli’mizi ortak akılla yönetecek ihtiyaç duyulabilecek komisyonlar var ise ki; bizce var. Bunların tespiti yapılır, böylece belediye meclisimiz olağan çalışmasına başlardı. Bu yapılmadı. Yine de geç değil; bu toplantımız gündemine iki madde ekleyerek, meclis toplantılarımızın günü, tatil ayımız ve kentimiz için gerekli olabilecek Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu ile Engelli Sorunlarına Çözüm Komisyonu gibi komisyonlar kurulmalıdır” dedi.

Atilla Talay’ın açıklamalarını eleştiren Meclis Başkanvekili Aksüt; “En son konuşulacak şeyleri burada ilk başta konuşmaya çalışıyorsunuz. Gündem maddesi var, ben izin vermiyorum. İzin vermiyorum, o zaman yerinize geçiniz lütfen. Burada maddelerin dışında hiç birşey konuşamazsınız. Dilek temenni kısmında başkandan izin istersiniz, kabul edilirse konuşabilirsiniz. Burada bunun dışında gündem maddesi haricinde bir şey konuşamazsınız. Biz demokrasiyi Aydın’da öğrendik, merak etmeyin siz. Siz geçin yerinize lütfen. Oturum başladıktan sonra gündem ekleme talep edemezsiniz” diye konuştu.

Ziya Aksüt ile Atilla Talay'ın arasında yaşanan kısa tartışmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine devam edildi. Nazbel Limited Şirketi’nin yüzde yüz Nazilli Belediyesi’nin ticari şirketi olduğunu hatırlatarak Talay’a cevap veren MHP’li Mustafa Akkaya; “Bu ticari şirket yasalara uygun olarak kurulmuştur. Bunu diğer meclislerde meclis üyesi arkadaşlarımızla bugün CHP ve MHP sıralarında oturan arkadaşlarımız bilmiyor ama diğer arkadaşlarımızla uzun uzun tartışmıştık. Nasıl yapılacağını tartışmıştık. Nazbel Limitet Şirketinin kuruluşu bellidir kuruluşu önümdedir ve yasalara her şeye uygundur. Nazbel Limited Şirketi de büyükşehir yasası çıktıktan sonra kurulmuştur. Kuruluş amacı da bellidir. Bugüne kadar Nazilli’nin alın teri olan bir otogarımız, garajımız bir su fabrikamız, bir mezbahamız ödediğimiz su paralarıyla, ödediğimiz emlak vergileriyle sahip olduğumuz bizim değerlerimiz olan bu yatırımları büyükşehre devretmemek için kurulmuştur ve yasaldır" ifadelerini kullandı.
5 EYLÜL FESTİVALİ YABANCI EKİPLERLE ŞENLENECEK
Gündemin maddeleri arasında yer alan Belediye Halk Oyunları Çocuk ekibinin 19 Haziran-30 Haziran 2014 tarihleri arasında Gürcistan'ın Gori kentinde, Belediye Halk Oyunları Genç Ekibi ise 15 Temmuz-27 Temmuz 2014 tarihleri arasında Bosna Hersek Moster kentinde yapılacak Kültür ve Sanat Şenliğine davet edilmesi ile gündemin 5. Maddesinde yer alan 5 Eylül Festivali için Belarus, Macaristan, Bulgaristan, Kosova, Bosna Hersek, KKTC, Polonya, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, İtalya, Portekiz, Ukrayna, Rusya, Moldova, Makedonya, Slovakya, Meksika, İspanya ve Romanya ülkelerinin Halk Oyunları Ekiplerinin davet edilmesi görüşüldü.

4 ve 5. madde oy birliğiyle kabul edilirken, gündem ile ilgili söz alan CHP’li Atila Talay; “CHP Grubu olarak, kültürel faaliyetlerin Yurt içi ve Yurt dışı kentlerle karşılıklı olarak sürdürülmesinden yanayız. Ancak; bu faaliyetler gerçekleştirilirken azami özenin gösterilmesini, asgari harcamanın yapılmasını öneriyoruz. Dedikoduya mahal verecek davranışlardan kaçınılacağını umuyoruz” şeklinde konuştu.

MECLİS SONRASI ÜNÜVAR’DAN BAĞIMSIZ ÜYEYE TEPKİ
10 maddelik meclis toplantısının sonunda söz almak isteyen CHP’li Necmettin Ünüvar’a meclis toplantısının sona erdiğini söyleyen Meclis Başkan Vekili Ziya Aksüt söz vermeyerek, "Toplantı öncesi bu görüşlerinizin olacağını belirtseydiniz’ ifadelerini kullandı. Öte yandan MHP’li Mustafa Akkaya, CHP’li Nezahat İçer’e kanunlar hakkında grup meclis üyelerini bilgilendirmesini isterken, MHP’li Vahit Aysan da CHP’li Necmettin Ünüvar’a meclisin sakin geçmesi için yardımcı olmasını talep etti

Kaynak: İHA