Çanakkale Belediyesinden Çamaşır Yıkama ve Duş Hizmeti

Çanakkale Belediyesi, dar gelirli, korunmaya muhtaç kişiler ile öğrenciler için duş ve çamaşır yıkama merkezi oluşturdu.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Troya Caddesi'ndeki merkezin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, kentte duş alma ve çamaşır yıkama imkanı olmayan, bu hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşların olabildiğini söyledi.

Ücretli çamaşırhanelerde çamaşır yıkatıp, ütüleme durumunda olmayan insanların bulunduğunu aktaran Gökhan, "İl Emniyet Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Belediye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile mahalle muhtarlarınca yönlendirilen insanlarımız var. Yine Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda barınan öğrenciler bulunuyor. Tüm bu kesimlere, ihtiyaç duydukları takdirde burada hizmet vereceğiz" dedi.

Gökhan, merkezden dar gelirli, olanağı az, korunmaya muhtaç kişiler ile öğrencilerin ücretsiz olarak faydalanabileceğini belirterek, "Burada hiçbir işlemden ücret alınmayacak. Kart sistemiyle çalışacak. Çanakkale öğrenci ağırlıklı bir kent. Onların ihtiyaçlarının olacağını düşünüyoruz. Tüm sosyal kurumlarla, iş birliği içinde bu alanı kullanacağız" diye konuştu.

Merkezde, 3'er çamaşır ve kurutma makinesi, 4'er kadın ve erkek duşu, ütü masaları bulunduğunu anlatan Gökhan, "Bir de bütün malzemeyi, havlusunu, sabununu, duş jelini, terliğini, tıraş setini hepsini biz veriyoruz. Gelenler duşunu alabilsin, çamaşırını yıkayabilsin ve buradan gidebilsin. Umarım yararlı olacaktır. Böyle bir ihtiyaç olduğu söyleniyordu. Biz de karşılığında bunu yaptık" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA