Harçlıklarıyla Köy Okullarının İhtiyaçlarını Giderdiler

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, başlattıkları proje kapsamında kardeş okul ilan ettikleri iki köy okulunun ihtiyaçlarını giderdi.

Kardeş okul ilan ettikleri merkeze bağlı Yağmurdere ve Akocak köyleri ilkokullarına giden meslek yüksekokulu öğrencileri ve öğretim görevlileri, burada öğrenim gören öğrencilere yaralanmalar, kene ısırması, köpek ısırması, kanamalar gibi konularda eğitim verdi.
Öğrencilere çeşitli hediyeler veren üniversite ekibi, bütün öğrencilerin bir arada eğitim gördüğü karma sınıfa kütüphane kurarak aldıklarını kitapları hediye ettiler. Sınıfa ecza dolabı da yerleştiren üniversiteliler, öğrencilerle çeşitli oyunlar oynadı.
Gümüşhane Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Handan Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin tamamen öğrenciler tarafından hazırlandığını belirterek, "Bizim katkımız sadece öğrencilerimize öncülük etmek, Milli Eğitim Müdürlüğü ile bağlantı kurarak kardeş okul adlarını almak oldu" dedi.

Meslek yüksekokuluna bağlı dört bölümde öğrenim gören öğrencilerin, kendi aralarında üçer kişilik ekip oluşturduklarını ve bu ekiplerin çalışma başlattığını anlatan Özcan, "Biz, kardeş okullarla görüşerek ihtiyaçlarını tespit ettik ve öğrencilerimize ilettik. Öğrencilerimiz harçlıklarıyla kütüphane ve ecza dolabı yaptırdılar. Kitap satın aldılar. Yardım amacıyla da çeşitli hediyelik eşya alarak Yağmurdere ve Akocak'taki okullarımıza geldik. Bu bir başlangıç, gelecek yıl bu çalışmayı daha geniş kapsamlı yapmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Yağmurdere İlkokulu öğretmeni Neşe Mutlu ise yardımdan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, "İhtiyaçlarımızı karşıladılar. Özellikle kitaplığa ihtiyacımız vardı. Hepimiz için güzel bir gün oldu. Öğrencilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-"Köy okullarının ihtiyaçları olabileceğini düşündük"
Öğrencilerden Yunus İbrahim Erdil, kendisinin de karma sınıflı bir ilkokuldan geldiğini belirterek, "Köy okullarının durumunu bildiğimiz için ihtiyaçları olabileceğini düşündük. Durumu hocamız Handan Özcan'a ilettik. Hazırladığımız projeye Köy Okullarına Yardım Projesi adını verdik. Her bölümden arkadaşlarımın maddi katkılarıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Biz çok memnun olduk, umarım küçük kardeşlerimiz de memnun olmuştur" dedi.

Cansu Akar ise kendisinin de köy okulunda okuduğunu kaydederek, "Sınıflarımız karmaydı. Köy okullarının şartlarını biliyorum. Arkadaşlarımızın hazırladığı projeye hiç düşünmeden ortak olduk. Çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
Gülcan Kandemir ise kaldıkları yurtlardaki arkadaşlarının da projeye maddi katkıda bulunduğunu anlatarak, yardımda bulunan herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA