'İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri' Semineri

Kütahya'nın Simav ilçesinde Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi ile ART Motoakademi işbirliğinde "İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri" semineri düzenlendi.

Mesleki Eğitim Merkezi konferans salonunda başlayan eğitime birçok meslek dalından yaklaşık 50 motosiklet sürücüsü katıldı.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Çetin Terzioğlu, alternatif bir ulaşım aracı olan motosikletin tüm toplumlarda yaygın olarak kullanıldığını söyledi.

Motosikletin bilinçsiz kullanıldığında bir çok kazaya davetiye çıkardığının düşünüldüğünü dile getiren Terzioğlu, "Motosiklet kullanımı seven bizler bunun böyle olmadığını biliyoruz. Ama bir farkındalık yaratmak ve daha bilinçli bir motosiklet kullanıcısı olmak için eğitim almak amacıyla bu semineri düzenledik" ifadesini kullandı.
Art Motoakademi Baş Eğitmeni Uğur Ertekin ise, motosiklet sürücüsünün tecrübeli olduğu takdirde tehlike oluşturmadığını kaydetti.

Ertekin, "Ben bugüne kadar birçok yerden sertifika aldım. 1990 yılından bu yana büyük motosiklet kullanıyorum. Yaptığım yol 1 milyon kilometreyi geçti, ancak hala acemiyim. Çünkü motosiklet çok derin bir kuyudur. Her gün yeni bir şeyler öğreniyorum" şeklinde konuştu.

Ertekin, motosiklet kullanırken dikkat edilecek kurallara da değinerek, sürücülerin ilk olarak zihinsel kontsantrasyonlarını sağlamaları gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA