Ege Üniversitesi'ndeki Olaylarda Gözaltına Alınanlardan 37'si Adliyeye Sevk Edildi

Ege Üniversitesi'nde yabancı diller bölümü ek binasını işgal eden 37 kişi adliyeye sevk edildi.

İşgal sırasında kolu kırıldığı belirtilen bir kişinin ise tedavisinin sürdüğü hastaneden daha sonra adliyeye sevk edileceği belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, Ege Üniversitesi yabancı diller bölümü ek binasını bir takım taleplerle işgal ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 38 kişiden 37'sinin işlemleri İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü'nde tamamlandı.

Şüpheliler, "Terör örgütlerine üye olma, eğitim öğretimi engelleme, kamu malına zarar verme" gibi suçlamalarla adliyeye sevk edildi. İşgal sırasında kolu kırıldığı öğrenilen bir kişinin ise hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Okul binasını işgal eden kişilerin adliyeye getirilişi sırasında adliye önünde bekleyen bir grup da alkış ve sloganlar eşliğinde protesto eylemi yaptı. Eylemci grup, görüntü alan bazı gazetecilere de tepki gösterdi.

ÖRGÜT BAĞLANTISI
Ege Üniversitesi'nde okul binasının işgal edilmesi olayını araştıran polis ekipleri, söz konusu eylemin DHKP/C terör örgütü tarafından planlandığını tesbit etti. Eylemde, DHKP/C üyesi olduğu iddia edilenlerin yanısıra, MLKP, TKP/ML Konferans, MKP, TİKEP/L, Anarşist grup ve PKK gibi terör örgütlerinin üyelerinin de yer aldığı iddia edildi.

Şüphelilerin, gözaltında tutuldukları süre içinde örgütsel tavır içinde oldukları ve açlık grevi yaptıkları, polise ifade vermedikleri, işgal edilen bina içine ve çevresine belirtilen terör örgütlerinin sloganlarını içeren yazılar yazdıkları öğrenildi.

Öte yandan gözaltına alınanlar içinde çok sayıda kişinin, Ege Üniversitesi'nin öğrencisi olmadığı belirtildi.

Ege Üniversitesi içinde "Canan Kulaksız" bahar şenliğinin Soma'daki maden faciası gerekçesiyle iptal edilmesi başta olmak üzere, Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün Soma'daki maden faciasının "katliam" olduğunu kabul etmesini isteyen ve Okmeydanı olaylarını protesto eden bir grup, Ege Üniversitesi yabancı diller bölümü'nü işgal etmişti. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyonda, çok sayıda çevik kuvvet polisi, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve ''akrep'' diye tabir edilen araçlarla yerleşkeye giren güvenlik güçleri, 38 kişiyi gözaltına almıştı.
Kaynak: İHA