Akademisyenlerden Tur Acentelerine Kültürel Mirastan Doğal Güzelliklere Özel Türkiye Tanıtımı

Bazen tarihi zenginliklerle dolu kütüphaneleri bazen de turizmin göz bebeği mekanları tanıtmak amacıyla konuk heyetler ağırlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın son konukları Uzak Doğu’dandı.


Turizmde devler ligindeki Türkiye, artık tanıtımda nokta atışı yapıyor. Kültürel zenginliklerimizin ve doğal varlıklarımızın tanıtımı için doğrudan hedef kitlelerine yönelik sunum hazırlıyor.

Geçtiğimiz ay eşsiz örneklere ev sahipliği yapan Yazma Eserler Kütüphanesi dünyanın dört bir köşesinden akademisyen ve üst düzey kütüphanecileri ağırlarken turizmciler de Japon konuklarını ağırladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Japonya ile kültürel ve turistik ilişkilerin gelişmesinde son dönemde aktif bir politika izliyor. Bakanlık son olarak, Japonya turizm pazarında eğilim yaratan tur şirketlerinin mensuplarından oluşan bir heyeti konuk etti.

İstanbul’un tarihi zenginliklerini yakından görme fırsatı yakalayan konuklar için Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Batman’ı kapsayan Güneydoğu Anadolu tanıtım turu hazırlandı.

Japonya pazarında farklı destinasyonlara yönelik tur paketlerinin hazırlanmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen program çerçevesinde kültürel bilgilendirme yapılırken heyetin bölgenin turizm altyapısını incelemesine de olanak sağlandı.

Bölgenin dikkatlerinden kaçan birçok özelliğini keşfettiklerini belirten Japon sektör temsilcileri, bu turla yaptıkları keşiflerin müşteri portföyleri için de ilgi odağı olacağını belirtiler

Kaynak: İHA