Yatağan'da Kaldırım İşgaline Ceza Geliyor

MUĞLA (İHA) Yatağan şehir merkezindeki kaldırımların araç ve tezgahlar tarafından işgal edilmesi üzerine harekete geçen Yatağan Belediyesi, bundan sonra kaldırımları işgal edenler için cezai işlem başlatacak.

Yatağan'da Kaldırım İşgaline Ceza Geliyor

Yatağan şehir merkezindeki kaldırımların, park edilen araçlar ve esnafların tezgahları tarafından işgal edilmesi, kaldırımı kullanmak isteyen yayalara engel oluyor, yayalar da uzun süredir bu duruma tepki gösteriyordu.

Bu konudaki tepkiler, Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık’a ulaşınca, Işık da yasadan kaynaklanan yetkisini kullandı ve şehir merkezindeki kaldırımların işgal edenlerle ilgili bundan sonra taviz vermeyeceklerini açıkladı.

23 Mayıs Cuma günü itibarıyla Yatağan’da hiçbir aracın veya tezgâhın kaldırımları işgal edemeyeceğini söyleyen Işık, kurala uymayanlar için cezai işlemler yapılacağını söyledi.

Muhabirimize açıklamalarda bulunan Işık, “İlçemizdeki tüm vatandaşlarımızın hakkını korumak bizlerin görevidir. Sorumluluk alanımız içerisinde bulunan şehir merkezindeki kaldırımlarla ilgili birçok şikâyet aldık. Bu doğrultuda birkaç düzenleme yaptık. Yeni düzenlemeyle birlikte hiç kimse yaya kaldırımlarını işgal edemeyecek. Öncelikle araç sahiplerinin ve esnaflarımızın bu konuda anlayışlı davranarak yayalarımıza saygılı davranması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA