Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplandı

Muğla Kent Güvenlik Danışma Kurulu, genel güvenliğine ilişkin yürütülecek hizmetlere toplumun katılımı ve desteğini sağlamak, güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek amacıyla toplandı.

Muğla Valiliği 75. Yıl Salonu'nda Vali Yardımcısı Salih Gürhan başkanlığında düzenlenen toplantıya, emniyet, belediye, milli eğitim, üniversite ve sağlık kurumlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Muğla Vali Yardımcısı Salih Gürhan, amaçlarının kentin bir bütün olarak düşünülüp sivil toplum kuruluşlarının, vatandaşların, kurumların koordinasyonu ve yardımıyla kent güvenliğini en üst düzeyde sağlamak olduğunu söyledi.

Güvenliği sağlamak için tüm kurumlardan destek aldıklarını belirten Gürhan, "Her kurum üzerine düşeni yaparak kent güvenliğine katkıda bulunuyor. Burada alınan kararlar ile tüm kurum ve kuruluşları bilgilendirmeye çalışıyoruz. Kurumların, kuruluşların, vatandaşların yardım ve desteğiyle kent güvenliğini daha iyi sağlayacağız" dedi.

Toplantıda kent merkezindeki asayiş, trafik, sağlık, eğitim alanlarındaki sorunlar ele alındı.
Toplantıda konuşan Asayiş Şube Müdürü Yunus Kurcan, 2013 yılında Muğla'da 124 kadına şiddet vakası meydana geldiğini, bu yıl ise mayıs ayına kadar bu rakamın yüzde 40 azaldığını ifade etti.

Kadına yönelik şiddet konusunda vatandaşları bilinçlendirmek için çalışma yürüttüklerini belirten Kurcan, daha ciddi adımlar atıp Muğla'da kent güvenliğini en üst düzeye çıkarmaya çalışacaklarını bildirdi.
Kaynak: AA