Akedaş, Kaçak Elektrik Kullananları Tespit Çalışmalarını Sürdürüyor

Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Korkuteli İşletme Müdürlüğü, ilçedeki kaçak elektrik kullananlarla mücadelesini sürdürüyor.

Akedaş, Kaçak Elektrik Kullananları Tespit Çalışmalarını Sürdürüyor

İlçede kaçak elektrik kullanımı ile sıkı bir şekilde mücadele edeceklerini dile getiren AKADEŞ Elektrik Dağıtım A.Ş Korkuteli İşletme Müdürü İzzettin Özbilen, "Korkuteli’nde kaçak karnesi asgaride. Bunun önüne geçmek amacıyla ilçede 59 kişilik bir ekip ile denetimler yapılıyor. Aboneliği olmaksızın saatten geçerek kaçak elektrik kullananlara EPDK tarafından belirlenen cezayı tahakkuk ettiriyoruz. Ancak saat olmaksızın ve direkt kaçak olarak adlandırdığımız şekilde elektrik kullananlar hakkında savcılığa suç duyurusunda da bulunuyoruz. Kaçakla mücadelenin peşini bırakmayacağız" dedi.

Özbilen, ilçede özellikle kaçak, kayıp kaçaklar, borcunu ödemeyen aboneler ve kaybolan aboneleri tespit etme çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, "Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. 7-24 saat hizmet veriyoruz. Özellikle sokak lambaları konusunda gelen şikayetleri anında değerlendirerek çalışıyoruz. Kayıp kaçak oranlarının kabul edilebilir seviyelere indirilmesi amacına yönelik çalışmalar aralıksız sürecek" şeklinde konuştu.

.

Borcunu ödemeyen ve taksitlerini geciktiren abonelerden alacaklarının tahsili için başlattığı icra takip işlemlerinin sürdürüldüğünü ifade eden Özbilen, borçlu abonenin icra birimine intikal eden borcunun, avukatlık ücretleri, yasal vergiler ve uygulanan yüksek faiz oranıyla katlandığına işaret ederek, aboneleri ödemelerini düzenli yapmaları yönünde uyardı.

Trafo hırsızlıklarının artması nedeniyle harekete geçtiklerini de vurgulayan Özbilen, hırsızlıkların önlenmesine yönelik olarak alınacak güvenlik tedbirleri konusunda araştırma yaptıklarını bildirdi. Trafo hırsızlığının da nitelikli hırsızlık suçu kapsamına girdiğini ve suçu işleyen kişilerin tespit edilmesi halinde bu çerçevede yargılanacağını belirten Özbilen, "Son zamanlarda yayla ve ova köylerde trafo hızsızlıkları mevcut. Özellikle bu konuda vatandaşlardan, yabancılar ve farklı plakaları müdürlüğümüze ve kolluk kuvvetlere bildirmelerini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA