İşini Kaybedenlerin İmdadına Meslek Danışmanları Koştu

Çeşitli sebeplerle işini kaybedenlerin imdadına meslek danışmanları koşuyor. İşsizlik ödeneği almaya başlayan kişilerin yeniden iş sahibi yapılması ile devlete de katkı yapılıyor.

Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü'nde çalışan iş ve meslek danışmanları, 16 ayda, işsizlik ödeneği alan 456 kişiye yeniden iş imkanı sağladı.
İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işini kaybettikten sonra işsizlik maaşı alanlara yardımcı olmak ve onları yeni iş sahibi yapmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

İşsiz kalan kişilerin işlerine en kısa sürede yeniden kavuşmasının önemli olduğunu vurgulayan Akyol, bu sayede hem devletin işsizlik ödeneği vermesinin önlendiğini hem de ailelerde maddi sıkıntıdan kaynaklanacak sorunlara engel olunmaya çalışıldığını ifade etti.

Kırşehir'de 10 iş ve meslek danışmanın görev yaptığını belirten Akyol, "Bize kayıtlı her işsiz ve işverenin bir danışmanı bulunuyor. Bu arkadaşlarımız 2013 yılı ile bu yılın ilk 4 ayında bin 388 danışmanlık hizmeti verdi, 512 iş yeri de ziyaret edildi" dedi.

İşsizlik maaşı alanların yeniden iş sahibi olması için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Akyol, şu bilgileri verdi:
"4857 sayılı İş Kanunu kapsamında işçi olarak çalışırken bir iş yerinden son 3 yılda 600 gün primi olan ve o iş yerinden kendi istek ve kusuru dışında ayrılan kimseler, yatırıldıkları prim oranında işsizlik maaşı hak eder. Asgari ücret tutarında prim yatırılmışsa 430 lira civarında işsizlik maaşı alırlar. 2013 yılında 4 bin 225 kişiye 1 milyon 782 bin lira, 2014 yılının ilk 3 ayında ise bin 241 kişiye 574 bin lira işsizlik maaşı ödemişiz. Meslek danışmanlarımız eliyle 2013 yılında işsizlik maaşı alanlardan 327, bu yılın ilk 4 ayında ise 129 kişiyi işe yerleştirmişiz."
Kırşehir'de, mart ayı sonu itibariyle kayıtlı işsiz sayısının 5 bin 889 ve açık iş rakamının ise bin 274 olduğunu bildiren Akyol, işsizlik maaşı alanların da içinde olduğu bin 235 kişinin işe yerleştirildiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA