Tkdk Nevşehir’de 11,5 Milyon Tl’lik Sözleşme İmzaladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğüne 11. Başvuru Çağrı Döneminde proje sunan ve incelemeleri tamamlanan başvuru sahipleri ile kurum binasında sözleşme imzalandı.

Tkdk Nevşehir’de  11,5 Milyon Tl’lik Sözleşme İmzaladı

TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, sözleşme imzalanan 10 projenin yatırım tutarının 11 milyon 692 bin TL olduğu ve bu yatırımlara sağlanacak hibe tutarının 6 milyon 864 bin TL olduğu belirtildi. Söz konusu projelere yüzde 50 ile 65 arasında hibe desteği sağlanacağını ve bu projelerin 10 ay içerisinde tamamlanıp faaliyete geçmesinin beklendiğini kaydeden kurum yetkilileri destek sağlanacak projelerin 2’si süt hayvancılığı projesi, 1’i besi hayvancılığı projesi, 1’i et tavuğu (broyler) kümesi projesi, 5’i pansiyon ve 1 tanesi ise restoran projesi olduğunu açıkladı.

Gerçekleştirilecek yatırımlar ile Nevşehir’de hayvancılık alanında standartların yükselerek rekabet gücünün artacağı ve yatırımların tamamlanması ile istihdam olanaklarının oluşması bekleniyor

Kaynak: İHA