'keşanlı Ali Destanı'Tiyatro Oyunu Büyük Alkış Aldı

Malatya'da, öğrenciler tarafından sahnelenen 'Keşanlı Ali Destanı' tiyatro oyunu büyük alkış aldı.

'keşanlı Ali Destanı'Tiyatro Oyunu Büyük Alkış Aldı

Özel İbrahim Yücel Okulu Tiyatro Topluluğu öğrencileri tarafından Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu'nda sahnelenen 'Keşanlı Ali Destanı' tiyatro oyununu, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hayrettin Gürsul, Okul Müdürü Rıfat Yücel ve veliler izledi.

Tiyatro oyunu öncesi bir konuşma yapan Özel İbrahim Yücel Okulu Müdürü Rıfat Yücel, tiyatronun insanı insana insanla insanca anlatma sanatı olduğunu söyledi.

Tiyatro'nun insanla birlikte doğmuş olan bir sanat türü olduğuna dikkat çeken Yücel, tiyatronun; hayatı sahnede en etkili şekilde vurgulandığını belirtti.

Yücel, okul olarak akademik çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalara da büyük önem verdiklerini dile getirerek, "Son yıllarda sporda, sanatta, yarışmalarda ve diğer tüm kültürel etkinliklerde öğrencilerimiz çeşitli derecelerde elde etmekte; akademik derecelerle birlikte okulumuzu zirveye taşıyarak, Malatya'da eğitimin çıtasını her açıdan yükseltmenin gururunu velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte yaşıyoruz. Eğitimin bir bütün olduğu bilinci ile tüm paydaşlarımız ile ortak hareket ettiğimiz için başarı grafiğimizi yükselttiğimizin farkındayız. Bu anlamda sürekli kendimizi yenilememiz gerekiyor. Günümüz dünyasında tüm sosyal hayatta olduğu gibi eğitim hayatımızda da klasik yöntemlerle alacağımız yolun sınırlı olacağının farkındayız. Bunun için 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren okulumuzda bulunan sosyal eğitim ve etkinlik komplekslerine ek olarak yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, nizami ölçülerde kapalı spor salonu ve buz pateni alanı yaparak, öğrencilerimizin her branşta sosyal aktivitelerini en üst düzeyde ve profesyonelce yapmalarına imkan tanıyacağız" dedi.

Yücel'in konuşmasının ardından okulun Tiyatro Topluluğu öğrencileri 'Keşanlı Ali Destanı' tiyatro oyununu sahneledi. Öğrenciler, performanslarıyla kendilerini izlemeye gelenlerden büyük alkış aldı.
Kaynak: İHA