Kanser Hastası Çocuklardan 'Yılın Annelerine' Teşekkür Mektubu

Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte anneler, kanser hastası çocuklarının kendilerine yazdığı mektupları gözyaşlarıyla okudu.

İzmit Belediyesince düzenlenen etkinlikte Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören 18 çocuk, annelerine mektup yazdı. Mektupları değerlendiren jüri, 18 anneyi de "yılın annesi" seçerek, plaketle ödüllendirdi.
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, KOÜ Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Funda Çorakçıoğlu ile onkoloji servisinde tedavi gören çocukları ziyaret etti.
- Lösemili çocuğun annesi için yazdığı mektup herkesi ağlattı
Lösemi hastası 12 yaşındaki İsa Temur'un kendisine yazdığı mektubu okuyan anne Kudret Temur, gözyaşlarına hakim olamadı. Mektubu yarıda kesmek zorunda kalan Temur, dinleyenlere de duygulu anlar yaşattı.
Oğlunun lösemi hastası olduğunu ve 21 gündür hastanede yattığını anlatan Kudret Temur, "Oğluma çok teşekkür ediyorum, onunla gurur duyuyorum. İnşallah iyi olacak, hastalığını beraber yeneceğiz. Evime götüreceğim onu" diye konuştu.

Temur'un annesine yazdığı mektupta şu ifadeler yer aldı:
"Her şeyden önce o benim annem. Gözümü dünyaya açtığımda ilk onu gördüm. O günden sonra beni kimseye muhtaç bırakmadan el bebek, gül bebek büyüttü. Ne zaman ihtiyaç duysam onu hep yanı başımda gördüm. Beni asla ya bırakmadı. Hayattaki yürüyüşümde en büyük yol arkadaşım oldu. Benim annem, bana duyduğu sevgiyle, fedakarlıkla yılın annesi olmayı fazlasıyla hak etti. O beni hep sevdi, ben de onu çok seviyorum."
- Anne Toylar'ın tek dileği, oğlunun iyileşmesi
Sakarya'nın Geyve ilçesinden 17 yaşındaki kanser hastası oğlu Samet Toylar'ın tedavisi için geldiği hastanede 40 gündür kalan Mürvet Toylar da evladının için mektubunu okuduğunda çok mutlu olduğunu belirtti.

"Çok değişik duygular içindeyim, anlatılmaz, tarifi yok" diyen Toylar, "Oğlum 40 gündür tedavi görüyor, oğlumun sonuna kadar yanındayım. 4 çocuğum var. Samet ne kadar iyiyse biz de o kadar iyiyiz. Her gün biraz daha iyiye gittikçe, biz o kadar mutluyuz. İnşallah iyi günler bizi bekliyor. Tek dileğim onun iyileşmesi" şeklinde konuştu.

- "Mektuplar annelere büyük moral veriyor"
Çorakçıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, onkoloji servisinde kanser tanısı konulan 0-18 yaş grubundaki çocukların tedavi edildiğini söyledi.

Bölgedeki en donanımlı onkoloji merkezlerinden birisi olduklarını, 12 yıldır hizmet verdiklerini anlatan Çorakçıoğlu, "Çocuklarımız kanser tanısı aldıktan sonra uzun süre hastanede yatmak zorunda kalıyor. Öncesinde tamamen sağlıklı çocuklar olduğu için, aileleri ve çevreleri için çok ciddi travma oluşturmakta" ifadesini kullandı.
Tedavi gören çocukların paraya pula ihtiyacı olmadığını, devletin ihtiyaçlarını karşıladığını dile getiren Çorakçıoğlu, şunları kaydetti:
"Burada anneler çok hırpalanmış bir süreçten geçiyor. En önemlisi 'yaşayacak mı acaba' diye düşündükleri çocuklarının elinden teşekkür mektubu almak. Arkasından da gerçekten onların farkında olduklarını belirten plaketle ödüllendirilmek, onlara inanılmaz moral veriyor. Etkisi 1 yıl sürüyor annenin üzerinde. Biz de çok çok destekliyoruz. Teşekkür ediyoruz."
- "Çocukları için canını isteseler verecek anneler, her günün annesidir"
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da Anneler Günü dolayısıyla duygu yüklü etkinlik düzenlediklerini vurguladı.
"Türk milleti olarak hem geleneğinden hem de inançlarından gelen değerler nedeniyle, anneye çok daha farklı gözle bakıyoruz" diyen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Anneliğin her yerde olduğunu biliyoruz. Bugün burada hastanedeyiz. Çocuk onkoloji ve hematoloji bölümündeyiz. Ben de bir çocuk doktoru, belediye başkanı olarak burada yaşananları detayı ile yaşamış ve bilen birisiyim. Burada kemoterapi gören çocuklarımız var. Umut içinde 'yavrusu iyileşsin' diye bekleyen anneler var. Günlerce uykusuz, endişe, stres ve üzüntüyle geçen geceler, günler var. Hakikaten bazen sonuçları güzel, bazen de acı süreçler var. 'Anneler Günü dolayısıyla, İzmit Belediyesi olarak annelerimizi bir başka şekilde morallendirelim' dedik."
Doğan, daha sonra kanser hastası çocukların annelerine "yılın annesi plaketi" verdi.
Kaynak: AA