Belediye Başkanına Gönderilen Çiçekler, Otistik Çocuklara Umut Oldu

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye, görevine seçildiği 30 Mart'tan sonra gönderilen 295 çiçeğin satışından elde edilen 162 bin 500 lira, otistik çocuklar için harcanacak.

Edebali'nin, kutlama çiçeklerini satışa sunma kararının ardından Belediye Meclis Salonu'nda müzayede yapıldı.
"Gelin onların umudu olalım" sloganıyla düzenlenen açık artırmada 10 çiçek satıldı. Diğer çiçeklerin satışı ise piyasa değeri üzerinden gerçekleştirildi.

İş adamları Hüseyin Özdilek, Fuat Bakgör, Oğuzhan Kutlucan, Zekeriya Kutlucan, Faruk Uğur Ölekli, Habib Konat, Hatip Adanur, Cevdet Yılmaz, Hasan Dursun, Hasan Şahintürk, Abdülhalim Er, Turgut Seyhan ile AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ve Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi çalışanlarının bağışlarıyla 162 bin 500 liralık gelire ulaşıldı.
Çiçeklerin satışı sonrası konuşan Edebali, "sosyal belediyecilik" anlayışıyla sağladıkları geliri halk için değerlendirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Destek veren herkese teşekkür eden Edebali, "Amacımız; farkındalık yaratmak. Sizin gibi duyarlı halkımız olduktan sonra birliğimiz, beraberliğimiz bozulmaz. Çok hayırlı bir işe hep birlikte imza attık" dedi.

Edebali, Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi çalışanlarının 250 liralık desteğinin bile kendileri için çok değerli ve anlamlı olduğunu ifade etti.

Özdilek ise çiçek almayı değil otistik çocuklara destek olmayı amaçladıklarını anlattı.
İmkanı olan herkesin bu tür işlerde öne çıkmasını istediğini dile getiren Özdilek, "Hepimizin, 'Neydim, ne oldum, ne olacağım' diye düşünmesi gerekiyor. İnsanımızı çok seviyoruz. Daha yaşanabilir bir hayat bırakmak hedefindeyiz" diye konuştu.

Satışlardan elde edilen gelir, Yıldırım Belediyesi Hacı Saide Zorlu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Hanım Akbaş'a teslim edildi.
Kaynak: AA