Merhum Öğretmen Emin Karagöz Mezarı Başında Anıldı

Adana'da geçen yıl 67 yaşında iken yaşamını yitiren, Kurttepe Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Emin Karagöz, ölümünün 1. yıldönümünde, aynı okulun şu an müdürü olan, yine aynı okulda öğretmenlik yapan eski öğrencileri ile ailesi tarafından mezarı başında anıldı.

Merhum Öğretmen Emin Karagöz Mezarı Başında Anıldı

Çukurova'nın en büyük endüstri meslek liselerinden biri olan Kurttepe Endüstri Meslek Lisesi'nin 1991'de kurucu müdürlüğünü yapan 1 çocuk babası Emin Karagöz, görevini emekli olduğu 1997 yılına kadar sürdürdü. 42 yıllık meslek hayatında Osmaniye ve Adana'da öğretmenlik ve yöneticilik yapan Karagöz, geçen yıl vefat etti. Karagöz, ölümünün 1'inci yıldönümünde Kabasakal Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine, merhum öğretmenin meslektaşı eşi Erkan Koleji Anaokulu Koordinatörü Gülsen Karagöz, eski öğrencisi, şu anda da kuruculuğunu yaptığı Kurttepe Endüstri Meslek Lisesi'nde müdürlük görevini yürüten Süleyman Filazi, yine aynı okulda öğretmenlik yapan eski öğrencileri katıldı.

Eski öğrencileri, Karagöz'ün kabri başında Yasin-i Şerif okudu, dualar etti. Mezarlıkta yapılan törenin ardından, evinde de mevlit okutuldu.

Kurttepe Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Süleyman Filazi, okullarının 21 yıl önce Adana'ya kazandırılması sırasında merhum öğretmenleri Emin Karagöz'ün büyük emeği bulunduğunu belirterek, "Merhum Karagöz, benim de öğretmenimdi. Bana sadece okul sıralarında okuduğum dersleri değil, tecrübelerini, bilgi ve birikimlerini aktarmıştı. Okulumuzun kurulması aşamasında büyük emeği geçen, dikilen her ağaçtan, çakılan küçük bir çivisine kadar her yerinde büyük emeği bulunan öğretmenimizi saygıyla anıyoruz" dedi.

Eşini özlem ve hasretle andıklarını bildiren Gülsen Karagöz de, "O'nu aradan geçen bir yılda hergün aradık, yokluğuna alışamadık. Ölümünün birinci yılında anarken, anma töreni öğrencilerinin katılması bizi çok mutlu etti. Vefa gösteren eski öğrencileri olan öğretmenlerimize de şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.

27 derslik, 15 atölye, 1 laboratuvar, 6 bilgisayar sınıfının bulunduğu Kurttepe Endüstri Meslek Lisesi'nde yaklaşık 2 bin öğrenci öğretim görüyor. Okulda, 6 bölümde öğretim veriliyor.
Kaynak: İHA