Kılıçdaroğlu'nun Grup Konuşmasının Bir Bölümünün Yayınlanmadığı İddiası

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin bugünkü Meclis grubundaki konuşmasının tamamının Meclis Televizyonundan yayınlandığı bildirildi.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, partisinin grup toplantısı sırasında Meclis Televizyonunun kendi konuşmasını vermediğini, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını ise başlangıçtaki bir bölümünü vermeyerek, gecikmeli olarak yayınladığını ifade ettiği belirtildi.
"Meclis televizyonu kayıtlarının incelenmesi sonucunda Sayın Kılıçdaroğlu'nun bugünkü grup konuşmasının başından sonuna kadar kesintisiz olarak verildiği tespit edilmiştir" bilgisi verilen açıklamada, grup toplantılarına ilişkin yayın usüllerinde değişiklik olmadığı vurgulandı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Grup toplantılarında prensip olarak sadece Genel Başkanların konuşmaları yayınlanmaktadır. Genel Başkanlar dışında grup başkanvekilleri dahil konuşmalar yayınlanmamaktadır. Örnek olarak siyasi parti gruplarının Şubat ayı içerisindeki toplantıları ve daha önceki toplantılar incelendiğinde aynı usüllere göre yayın yapıldığı, Genel Başkanların konuşmalarının kesintisiz olarak yayınlandığı, Genel Başkanlar dışında hiç kimsenin konuşmasının yayınlanmadığı görülecektir."
Kaynak: AA