Üç Ayaklı Oğlak Görenleri Şaşırtıyor

EMRAH KOCABEY- Iğdır'da 3 ayaklı olarak dünyaya gelen ve yürüyebilen oğlak, görenleri şaşırtıyor.

Halfeli beldesinde besicilik yapan Mehmet Kaştı'ya ait bir keçi, yaklaşık 2 ay önce üç ayaklı oğlak doğurdu. Sağ arka ayağı olmayan oğlak, vatandaşların ilgi odağı oluyor.
Kaştı, AA muhabirine, yıllardır hayvancılıkla uğraştığını, böyle bir olayla ilk kez karşılaştığını belirterek, oğlağın üç ayaklı olmasına rağmen yürüyüp, koştuğunu söyledi.

"Bu oğlak ilk dünyaya geldiğinde yaşamaz diyorduk. Ancak doğar doğmaz ayağa kalktı ve annesinin sütünü emmeye başladı.

Bu durum karşısında şaşırdık. Biz yürüyemez sanmıştık" diyen Kaştı, şunları kaydetti:
"Ben yıllardır hayvancılık işiyle uğraşıyorum. Ancak ilk defa böyle bir durumla karşılaştım. Bu yavruyu kim gördüyse şaşırıyor. 'Nasıl olur da üç ayakla yaşıyor, yürüyor' diye bana soruyorlar. Ama Allah'ın işi işte. Bu şekilde dünyaya geldi ve yaklaşık 2 aydır yaşıyor. Bu yavruyu satmayı ya da kesmeyi düşünmüyorum. Bu sürümün içerisinde kalacak. Bir hatırası olsun diye satmayacağım. Çocuklarım da bu hayvanı çok sevdi. En güzeli evimizde kalmasıdır. Bu vakte kadar ölmediyse bundan sonra da bir şey olmaz."
Oğlağın normal doğumla dünyaya geldiğini ifade eden Kaştı, "Beldemizde herkes hayvancılıkla uğraşıyor. İki başlı kuzu ya da oğlak duyduk ama üç ayaklı oğlak duymamıştık. Oğlağın bu durumunu duyan herkes gelip fotoğrafını çekiyor. Oğlak annesinin peşinde koşarak oynayıp zıplıyor. Bu durum bizi de mutlu ediyor. Çünkü sağlıklı olduğunun göstergesidir" diye konuştu.

Kaynak: AA