Simav’da Yağmur Duasına Çıkan 6 Bin Kişiye Yemek İkram Edildi

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı 2 bin 300 nüfuslu Naşa beldesinde çiftçiler bol ürün, esnaflar işlerinin açılması, vatandaşlar da her türlü hata, kaza, bela ve musibetlerden korunmak maksadıyla yağmur duasına çıktı.

Simav’da Yağmur Duasına Çıkan 6 Bin Kişiye Yemek İkram Edildi

Naşa belde merkezi Düğün Salonu bahçesinde Belediyenin önderliğinde gerçekleştirilen yağmur duasına Simav ilçe merkezinin yanı sıra çevre belde ve köylerden gelen yaklaşık 4 bin vatandaş da katılarak destek verdi.

Yağmur duasının ardından Düğün Salonu bahçesine bereket sofraları kuruldu. Bereket sofrasında yağmur duasına katılan çoluk, çocuk, kadın erkek, genç ihtiyar 6 bin kişiye çorba, tas kebabı, etli pilav, helva, tirit ve kompostodan oluşan mönü ikram edildi.

Naşa beldesinin AK Partili Belediye Başkanı Kadir Bütüner, son yılların en kurak mevsimini geçirdiklerini bildirdi. İlçe genelinde yaşanan kuraklığın en fazla araziye sahip Naşa halkını etkilediğini ifade eden Başkan Bütüner, bu yüzden son 6 aylık süreçte ikinci kez yağmur duasına çıktıklarını ancak beklenen yağışın bir türlü gerçekleşmediğini bildirdi. Allah'tan umutlarını hiç bir zaman kesmediklerine vurgu yapan Başkan Bütüner, "Bizi yaradan Allah'ımıza el açtık, dua ederek yalvarıyoruz. Allah'dan afatsız ve bol bir yağmur bekliyoruz. Ürünlerimiz suya hasret kaldı" dedi.

Başkan Bütüner yağmur duası ile birlikte düzenledikleri bereket sofrası etkinliğine katılan herkese teşekkür etti
Naşa beldesinde belediyenin önderliğinde düzenlenen Yağmur duasında Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan’ın yanı sıra daire ve okul müdürleri, belde belediye başkanları, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.
Kaynak: İHA