İznik'te 6 Yıl Önce Kaybolan Çiftin Ceset Parçalarının Bulunması

İznik ilçesinde 6 yıl önce kaybolan ve cesetlerinin parçalarına, evlerinin bahçesinde gömülü olarak ulaşılan çiftin ölümüyle ilgili tutuklanan oğullarının İstanbul'daki evinde yapılan aramada, anne babasının evinin bahçesine ait kroki bulunduğu öğrenildi.

İstanbul'da polis ekiplerince gözaltına alınarak İznik'e getirilen ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan yaşlı çiftin oğlu Kenan Öner'in İstanbul'daki evinde yapılan aramada, 4 daktilo bulunduğu, zanlının daha önce kayıp anne ve babasıyla ilgili suçlamaları reddeden yazılı savunmalarını bu daktilolarda yazdığı belirtildi. Ayrıca evde, şüphelinin 6 yıl boyunca tuttuğu notlar ile çiftin cesetlerine ait parçalara ulaşılan İznik'teki evin bahçesinin krokisinin bulunduğu öğrenildi.
Zanlının uzun süredir haber alınamadığı öne sürülen eşi Canan Öner'in bulunması için de çalışma başlatıldığı bildirildi.

Çiftin kızı Zeliha Bedel, Kenan Öner'in anne ve babasından sürekli bir şeyleri bahane ederek para istediğini söyledi.

Anne ve babasının Öner'in dolandırdığı iddia edilen bir şirkete 38 bin lira ödediğini belirten Bedel, şöyle konuştu:
"Kardeşim, eşi Canan ile aynı banka sınavında 1989'da tanıştı, 1990'da da evlendiler. 2002'den sonra Canan, bankadan ayrılarak, başka bir şirkette çalışmaya başladı.

Yeni çalıştığı şirketin sahibi, eşi Öner'in Fransa'da cinayet işlediğini ve arandığını Canan'a söyleyince o da her şeyi öğrendi. Zaman zaman annem Emine Öner'i telefonla arayan Canan'ın telefonda 'Beni kurtarın' dediğini öğrendim. 2004-2005 yıllarında Canan birden ortadan kayboldu. Annem 'Bu çocuk, buna bir şey yaptı. Onu da öldürmüş olabilir' diyordu. 2008'de de zaten annem ve babam ortadan kayboldu. Anne ve babamın kayıp oluşunun ardından oturdukları Atatürk Caddesindeki evlerinin arka bahçesindeki fosseptik çukurunda arandılar. Burada bir şey bulunamadı. Daha sonra cesetlerin bulunduğu koruluk alan kazıldı fakat yine bulunamadı. O sırada kardeşim Kenan, dolandırıcılık suçundan cezaevinde yatıyordu. Koruluk kazılırken, cezaevinde yanındakilere '30 santimetre daha geniş kazılsa bulacaklarmış. Yüreğim ağzıma geldi' dediğini öğrendim."
- Olay
O zaman 82 yaşında olan Ahmet Refik Öner ile 73 yaşında olan eşi Emine Öner'den bir süre haber alamayan komşuları, 21 Nisan 2008'de polise haber vermişti. Çift, arama çalışmalarına rağmen bulunamamıştı. İznik Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadelerine başvurulan çiftin çocukları Zeliha Bedel ile Kamil Öner, olaydan kardeşleri Kenan Öner'i sorumlu tutmuştu. Kenan Öner ise suçlamayı reddetmişti. Öner, olaydan bir yıl sonra polis tarafından gözaltına alınmış ancak emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.
Çiftin evinin 500 metrekarelik bahçesinde 2012 Haziran ayında da kazı yapılmış ve hayvan kemikleri bulunmuştu. Kenan Öner'in, önceki yıllarda, annesi ve babasına ait bazı tapu belgelerinde sahtecilik yaptığı gerekçesiyle "evrakta sahtecilik" suçundan hakkında kesinleşmiş 3 yıl 6 ay hapis cezasının bulunduğu, Öner'in bu suçtan 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildiği öğrenilmişti. Çiftin çürümüş cesetlerine ait parçalar, 2 gün önce evlerinin bahçesindeki korulukta gömülmüş olarak bulunmuş, polis, çiftin İstanbul'da yaşayan oğlu Kenan Öner'i gözaltına almıştı. Zanlı, tutuklanarak, cezaevine gönderilmişti.
Kaynak: AA