Bakan Kılıç’tan Chp ve Mhp’lilere Hesap Sorun Çağrısı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “CHP’ye ve MHP’ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum.

Bakan Kılıç’tan Chp ve Mhp’lilere Hesap Sorun Çağrısı
Hesap sorun. Neden sizin yöneticileriniz başarı elde edemiyor? hesap sorun” dedi.

Partisinin, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlediği 51. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak için Samsun’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti’yi yönelik yapılan eleştirilere sert cevap verdi. 30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrasında alınan oy oranlarından dolayı CHP ve MHP’lilere seslenen Bakan Kılıç, “Bizi eleştiri noktasında mangalda kül bırakmayanlar. Siyasetin başarı öyküsü nedir? Açık ve seçik ortada. Dünyanın her yerinde böyle bu. Bizlere eleştiri getirirken tabiri caizse aldıkları sonuçlardan dolayı partililerini bir arada nasıl tutacaklarını şaşırmış bir vaziyetteler. Sorarlar, ‘ne yaptınız da halen o koltukta oturuyorsunuz? Hangi başarıyı ortaya koydunuz da halen o koltukta oturuyorsunuz?' Ben burada CHP’ye ve MHP’ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Hesap sorun. Neden sizin yöneticileriniz başarı elde edemiyor? Aynı yerlerde duruyorlar, hesap sorun. AK Parti’yi eleştirmek kolay. İktidar partisiyiz. Sürekli eleştirici alacağız, eyvallah. Ama biz eleştirilerden geleceğe yönelik olan yapıcı bir işler çıkartmaya çalışan bir siyasi iktidarız. Kuru eleştiriye kusura bakmayın kulağımız dolu. Yapıcı bir eleştiri yapacaksınız yapın. Ama sadece eleştirmiş olmak için eleştirilmez. Biz bunu dinleyecek vakte sahip değiliz” dedi.

“BİZ GÜNLÜK BİR SİYASİ PARTİ DEĞİLİZ”
30 Mart 2014 Yerel seçimleri sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanılmayan belediye ve beldelerle ilgili teşkilatlara talimat verdiğini söyleyen Bakan Kılıç, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Kazanamadığımız belediye ve beldeleri neden kazanamadığımızı hemen çalışın. Önümüzdeki seçimlere hazırlığınız başlatın’ dedi.

Biz böyle bir siyasi partiyiz. Biz günlük bir siyasi parti değiliz. Biz günlük yaşamıyoruz. Bizim farklı fikirlerimiz olabilir. Ama dışarı çıktığımız da birbirimizi sonuna kadar destekleriz. Biz böyle bir siyasi parti kültüründen geliyoruz. Buna ‘Biat’ diyenler var. Buna koşulsuz olarak gözü kapalı, biat etmek hiçbir şekilde soru sormamak, istişare etmemek diyenler var. Bu diyenlere sadece şunu söylüyorum. AK Parti’nin belirleyeceği Cumhurbaşkanı adayı için, yaptığı istişare toplantılarına bakın yeter” diye konuştu.

İSTANBUL’DA 700 BİN OY FARK
30 Mart yerel seçimleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Çağatay Kılıç,"Seçimlerle ilgili analizler yapan ve bu analizleri kendilerine rehber edilenler 30 Mart yerel seçimlerinde yüzde 45,5 Türkiye genelindeki oy oranıyla cevabı sandıkta almıştır. Yenilmenin de bir şerefi vardır. Milletimiz AK Parti’ye sonuna kadar sahip çıkmıştır. Seçim sonuçlarıyla bunu açık olarak ortaya koymuştur. Seçim bir yarıştır. Kaybedenler desinler ki, ‘Biz kaybettik. Neden kaybettik onu araştıralım’ ama mızıkçılık yapmayalım. Türkiye genelinde bin 394 belediyenin 823 tanesi yani yüzde 59’unu kazanan AK Parti’ye seçimi kazanıp, kazanmadığı noktasında soru sormak abesle iştigaldir. Hiç kimse kusura bakmasın. İstanbul’da halen seçimi kazandığını iddia ediyor halen 2. gelen aday. 700 bin oy fark. 700 değil, 700 bin. Ben daha ne diyeyim. Bu bur örnek” şeklinde konuştu.

Bakan Kılıç, konuşmasının ardından AK Parti ilçe başkanlarına teşekkür belgesi takdim etti. Programa ayrıca AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Demircan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni ve Tülay Bakır, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, AK partili ilçe belediye başkanları’da katılarak birer selamlama konuşması yaptı.
Kaynak: İHA