Ahmet Reyiz Yılmaz Açıklaması

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, güçlü bir Türkiye’nin var olması gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin canını yakmak, Amerika’nın canını yakmak demektir.

Türkiye’nin güçsüzleşmesi, Amerika’nın güçsüzleşmesi demektir” dedi.


Ataşehir’deki Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde partililer ile bir araya gelen Ahmet Reyiz Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu.

MYP’nin geçen yıl kuruluşunu tamamladığını hatırlatan Ahmet Reyiz Yılmaz, “Yerel seçimlere girmeye hak kazandı fakat süreç açısından bir darlık söz konusu olduğu için yerel seçimlere girmedi. Teşkilatlanmasını bütün Türkiye genelinde yapmış durumda. Genel Seçimler içinde hazırlıklarını sürdürüyor. Daha güçlü teşkilatlarla eğer önümüzdeki süreçte başarılı bir çalışma gerçekleştirilirse bu iş olur. Türkiye yeni bir siyasi partiyi bağrına basar” diye konuştu.

“GÖNÜL İSTERKİ İKTİDARDA OLSUN”
Partisini nerede görmek istediğini de dile getiren Yılmaz, “Bu partinin de nerede olacağını; gönül isterki iktidarda olsun. Siyasi partiler gelip geçicidir. Kimler geçmedi ki? Bu ülkede. Elbette yenilerine sıra gelecektir, yenilenecektir. Allah’ın çaresi bitmez” şeklinde konuştu.

Siyasi ve İş adamı kişiliğinin yanında aynı zamanda, "Bir İbrahim Kavgası Türk-İslam Davası" kitabının da yazarı olan Ahmet Reyiz Yılmaz, “Geçmişinizi bilmezseniz geleceğinizi şekillendiremezsiniz. Türk milleti geçmişini unutmuştur. Türk milleti dinen de geçmişini unutmuştur. En büyük tehlike orada” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN GÜÇSÜZLEŞMESİ, AMERİKA’NIN GÜÇSÜZLEŞMESİ DEMEKTİR”
Türkiye’nin dış politikasını da değerlendiren MYP lideri Yılmaz, “İsrail’le kavgalısınız, gerekçeniz ne? Siyasi oy kaygınız. Halbuki biz başından beri şunu söyledik; Türkiye Nato üyesi, evet buna bir itirazımız yok zaten. Amerika ile 100 yıldır entegrasyona girmiş. Zaten Amerika ile entegre olabileceğimiz kadar olmuşuz. Ben Amerika’nın politikalarını da anlamakta zorluk çekiyorum. Halbuki burada güçlü bir Türkiye ile bütün dünyayı idare etmek varken. Ufak işlerle neden uğraşıyorsunuz, mesela Ermeni meselesinde olduğu gibi. Türkiye’nin canını yakmak, Amerika’nın canını yakmak demektir. Türkiye’nin güçsüzleşmesi, Amerika’nın güçsüzleşmesi demektir” dedi.

Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Konferans salonunda partililerle buluşan Yılmaz’a yoğun ilgi gösterildi.
Kaynak: İHA