Bilkent Üniversitesinden 9 Haziran İlkokulu’na Yardım
Bilkent Üniversitesi bünyesinde oluşturulan Güneş Köyden Doğar (GÜNKÖY) Projesi kapsamında İnebolu ilçesine bağlı Göçkün Köyü’nde bulunan 9 Haziran İlkokulu’na yardım eli uzandı.
Bilkent Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin ortaklaşa yaptıkları çalışmayla ilçeye gelen 50 öğrenci, 2 gün boyunca Göçkün Köyü’nde 9 Haziran İlkokulu’nun eksikliklerini giderdi ve öğrencilere çeşitli eğitimler verdi.
Proje koordinatörü Neslihan Çiftçioğlu, 9 Haziran İlkokulu’nun çalışma yaptıkları beşinci okul olduğunu belirterek, “Burayla ilk iletişimimiz, okul öğretmenlerinden Nurten Güleryüz hanımın internette yayınladığı yardım talebine rastlamamızla gerçekleşti. Talebine verdiğimiz cevap sonucu kendisi bizimle hemen iletişime geçti ve 2 gün içinde okula bir keşif gezisi düzenledik. Öğretmenler ve çocuklarla tanıştık, okulun ihtiyaçlarını belirledik ve bizim için bir buçuk aylık bir hazırlık süreci başlamış oldu. Bu süreç içerisinde Nurten Hanım, okul müdürü Sayın Gökhan Açar ve diğer tüm öğretmenlerimizin de büyük desteği ve ilgisiyle hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.
Çiftçioğlu, 9 Haziran İlkokulu’nda 2 gün süreyle bazı etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Okulumuza 7 adet bilgisayar, okuma ve sınava hazırlık kitapları, kitaplık ve çalışma masaları, ilaçlar, çocuklar için kırtasiye malzemeleri, çocuklara kıyafet yardımı, spor malzemeleri basketbol voleybol futbol topları, her çocuk için bir adet diş fırçası ve diş macunu, okul için sıvı sabunlar, temizlik ekipmanları tuvalet kağıtları, deterjanlar, çocuklar için uçurtmalar temin edildi” diye konuştu.
Projenin amacına değinen Çiftçioğlu, şunları söyledi: “Bilkent Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) kapsamında gerçekleştirilen ve 4 sene önce başlatılan “Güneş Köyden Doğuyor (Günköy)” adlı projemiz, eğitim ve sosyal altyapısı eksik olan köy okullarının şartlarını geliştirmeyi, fiziki eksikliklerini tamamlamayı ve öğrencilerine üniversite bilincini aşılamayı hedefliyor. Bu hedef dahilinde daha önce gittiğimiz okullarda gerekli tadilatları bizzat gönüllü çalışan öğrenci arkadaşlarımla tamamlayıp, kütüphaneler, sanat ve bilgisayar atölyeleri oluşturduk. Bu kez projenin içeriğini daha da genişletip, fiziki katkılar dışında çocuklarla eğitici etkinlikler de programladık. Böylece biryandan okullarındaki eksikleri giderip daha iyi şartlarda okumalarını sağlamayı, biryandan da kişisel ve zihinsel gelişmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Çocukların vizyonlarını geliştirmek, onlara üniversite öğrencileri olarak rol model olmak, gönüllülük bilinci aşılamak ve önemli olduklarını hissettirmek en büyük amacımız.”
Projeye Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 6 öğrencinin de katıldığını belirten Çiftçioğlu, ayrıca okul öğrencilerine göz ve diş taraması da yaptıklarını söyledi.