Turkcell Superonline'ın Metronet'i Satın Alma İşlemi Tamamlandı

Turkcell Superonline'ın, internet, ses ve görüntü hizmetleri sunan Metronet hisselerinin tamamını satın alma işleminin tamamlandığı belirtildi.

Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasına göre, 4 Şubat 2014'te duyurulan Metronet hisselerinin Turkcell Superonline tarafından satın alınması işlemi tamamlandı.
Açıklamada, Pay Devir Sözleşmesine göre, Turkcell tarafından yapılan çalışmalarda belirlenen şirket değerinin 29 milyon lira olduğu, satın alma fiyatının kapanış günü bilançosuna bağlı olarak belirleneceği ve kapanış gününde ödeneceği ifade edildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"4 Şubat 2014 tarihinde açıkladığımız üzere ES Mali Yatırım ve Danışmanlık AŞ grubuna bağlı Metronet İletişim Teknoloji AŞ'nin (Metronet) hisselerinin tamamının Şirketimizin yüzde 100 iştiraki olan Superonline İletişim Hizmetleri AŞ (Turkcell Superonline) tarafından satın alınması ile ilgili olarak gerekli onayların alınmasının ardından hisse alımı 15 Nisan 2014 tarihi itibariyle tamamlanmıştır."
Kaynak: AA