Mahkumlar İçin Tiyatro Sahnelendi

Salihli C Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Son Kuşlar İnsanlar Masallar Bir de Türküler" adlı tiyatro sergilendi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün projesi kapsamında, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sergilenen oyun öncesinde konuşan Salihli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, bu tür projelere önem verdiklerini belirtti.

Yavuz, "Bizler sizlere bir hükümlü, tutuklu gözüyle bakmıyoruz. Sizler bize devletin, Allah'ın birer emanetisiniz. Biz size bu gözle bakıyoruz'' diye konuştu.

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı oyuncu Turgay Tanülkü ise yönetmen arkadaşım Gürol Tombul ile 7 aylık hazırlığın ardından oyuna İzmir Buca Cezaevin'den start verdiklerini kaydetti.

Proje kapsamında 223 cezaevinde 160 bin mahkuma oyunun sergileneceğini kaydeden Tanülkü, tiyatro grubunun devlet sanatçılarından oluştuğunu sözlerine ekledi.
Program kapsamında kurumda en çok kitap okuyan mahkum Ali Işık'a, Cezaevleri İzleme Kurulu Başkanı Uğur Baykın tarafından kitap hediye edildi.
Kaynak: AA