Aladağlı Öğrencilere Lise Tanıtım Gezisi

Aladağ Sinanpaşa Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) öğrencilerinin kendilerine uygun lise seçimi yapabilmelerini sağlamak amacıyla lise tanıtım gezisi düzenlendi.

Sinanpaşa YBO 7. sınıf öğrencileri rehber öğretmenleri Ramazan Çatalbaş ve hemşireleri Asuman Aydın refakatinde, okulun en başarılı 14 kişilik 7. Sınıf öğrencilerine, gelecek yıl tercih döneminde uygun lise seçimi ve hedef belirlemeleri için, Adana Fen Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, İMKB Anadolu Öğretmen Liseleri gezdirildi.
Okul Müdürü Mücahit Aydın, geziyi düzenlemede kendilerine destek sağlayan Dünya Türkmenler Birliği Derneği Başkanı İsmail Demirdüzen, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ve Maden Tektik ve Arama (MTA) Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Hasan Yıldız'a teşekkür ettiklerini söyledi.

Rehber Öğretmeni Çatalbaş ise öğrencilerin farkındalık düzeyini arttırmak, okul başarısına olumlu etki sağlamak amacıyla bu geziyi düzenlediklerini ifade etti.

Gezi ile 7. sınıftaki öğrencilerin çeşitli alanlarda en iyi eğitim veren okulları öğrenip 8. sınıfa geldiklerinde doğru tercih yapmalarına sağlamayı umduklarını anlatan Çatalbaş öğrenciler mezun olduktan sonra daha iyi bir geleceğe sahip olmalarına olanak sağlamayı da amaçladıklarını söyledi.

Kaynak: AA