Öğrencilerin Müzik Aleti Sevinci

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yatılı Bölge Ortaokulları (YBO) öğrencilerine müzik aletleri hediye edildi.

Öğrencilerin Müzik Aleti Sevinci

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “SODES’le YBO’larımıza can suyu-2 projesi” kapsamında Çermik, Silvan ve Lice YBO'larda okuyan öğrencilere müzik aletleri hediye edildi. Düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Direk, müzik aletlerinin öğrencilerin sosyal alanda becerilerini geliştirme amacıyla dağıtıldığını söyledi.

Öğrencilere seslenen Direk, müzik aletlerini kullanmaları konusunda önerilerde bulunarak, "Siz YBO’ları diğer gündüzlü okullardan ayıran özellikler var. Sizler sürekli birliktesiniz. Eğitim alanında olduğu gibi sosyal anlamda da birbirinizle vakit geçiriyorsunuz. Müzik ruhunuzun gıdası olacağı gibi bundan sonraki yaşantınızı da değiştireceğine inanıyorum. Vaktiniz daha güzel ve dolu dolu geçsin, sosyal becerileriniz gelişsin diye daha önce de sözünü verdiğimiz bu müzik aletlerini siz değerli çocuklarımıza hediye ediyoruz. İnşallah kısa zamanda bu aletleri öğrenip ilçede vereceğiniz konserlere bizleri de davet edersiniz. Bu çalışmada emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi

Kaynak: İHA