Mmo'dan Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak'a Ziyaret

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Diyarbakır Şube Başkanı Gurbet Örçen ve yönetim kurulu üyeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti.

Örçen, belediye başkanının kadın olmasının kendilerini çok sevindirdiğini ve kurum olarak her zaman destek ve katkılarını sunacaklarını belirtti.

Örçen, Kışanak'a görevinde başarılar dileyerek, bir daha ki görüşmelerinde Makina Mühendisleri Odası'nın çalışmalarını içeren bir dosyayı kendilerine sunacaklarını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kışanak da Diyarbakır'ın Sivil Toplum Kuruluşları açısından oldukça şanslı olduğunu ifade etti.

Uygulama, denetim ve yönetim konusunda STK'ların katkılarını beklediklerini belirten Kışanak, "STK'larla iyi bir koordinasyon kurabilirsek, bütün enerjimizi birleştirip kentin geleceği açısından iyi bir sonuç ortaya koyabiliriz" dedi.

Kentteki doğalgaz kullanımı ve kombilerin yerlerinin belirlenmesi konusunda bir standartlaşmanın olmasına değinen Kışanak, "Kombilerin nereye konulacağına ilişkin her yıl farklı bir karar alınıyor. Bunun netleşmesi gerekiyor. Ne kadar çok enerji tüketirsek o kadar çok doğayı tüketmiş oluyoruz. O nedenle daha güvenli ve daha ekolojik çözüm üretmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Örçen, de konuya ilişkin özel çaba sarf edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA