Gölcük Tabiat Parkı'nda Yol Yapım Çalışmaları

Diyanet İşleri Başkanlığı Kutlu Doğum haftasının bu yılki temasını "Hz. Peygamber din ve samimiyet" olarak belirledi.

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, makamında düzenlediği basın toplantısında, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Kutlu Doğum'un bu yılki temasının "Hz. Peygamber din ve samimiyet" olarak belirlediğini söyledi.

Müslümanlar için en önemli aylardan biri olan rebiyülevvel ayının, Anadolu'da Hz Muhammed'in doğduğu ay olarak kutlandığını anımsatan Gürlen, "Anadolu insanımız bu ayda zengin olsun, fakir olsun mevlüt okutarak camilerde yemek dağıtırdı. Efendimiz'in doğduğu bu aya hassasiyet gösterilirdi.1994 yılından beri ise Diyanet İşleri Başkanlığımız bu mübarek ayı Kutlu Doğum haftası olarak kutlama konusunda bir düzenleme getirdi" dedi.

Gürlen, samimi ve ihlas sahiplerinin asla şiddet yoluna gitmeyeceklerini, son zamanlarda var olan şiddet olaylarını eksilen değerlere bağlayan Gürlen, "Biliyorsunuz bir kişiyi öldürmek bizim dinimizde kainatı yok etmek kadar günahtır. İşte eğer bir Müslüman'da samimiyet ve ihlas var ise asla bir insanın canına kıymaması gerektiğini bilir. Bu gün Müslümanlar'da eksik olan samimiyet ve ihlastır. Efendimizin hayata bakışını, insana bakışını, onun adaletini, sevgisini, hoşgörüsünü, anlayabilmek adına onu anlayıp yaşamak adına Kutlu Doğum Haftasında etkinlikler yapacağız inşallah faydalı olur" diye konuştu.

Kaynak: AA