Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, iftiralarla hükümetin yıkılmasına bu milletin müsaade etmeyeceğini söyledi.

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün

Ürün, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte bugün Afyonkarahisar’ın Hocalar ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılacak olan 3 tesisin temel atma törenine katıldı.

Gerçekleştirilen törende konuşan Ürün, 17 Aralık ve sonrasından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunarak, mahalli seçimlerin bir genel seçim havasına büründürüldüğünü söyledi.

Bunu Türkiye’deki siyasi aktörlerden AK Parti yapmadığını, genel başkanları ve Başbakan Erdoğan’ın yapmadığını söyleyen Ürün, “Başbakanımız bu seçimleri genel seçimlere çevirmedi. Hepimizin gözünün önünde muhalefet yıllardır iktidar olamamanın hırsı ile ne bulurlarsa onunla saldırıp bu hükümeti yıkmaya çalıştılar. 30 Mart’ta yerel seçimler ondan hemen 2-3 ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacaktı. Aylar öncesinden tezgaha başladılar. Tabii ki yurt içindeki karanlık odaklar ve onların içerideki destekçileri pek çok malzemeyi, maalesef gerçek bir muhalefet fonksiyonunu yürütemeyen muhalefet partilerinin eline verdi. Onlarda aldıkları bu kırıntıyla AK Partiye saldırmaya, hükümeti yıkmaya çalışıyorlar. Halbuki hepimizi biliyoruz ki bu seçimler bir yerel seçim ve belediye başkanlarımızı seçeceğiz. Ama görüyorsunuz ki ülkeyi gerdikçe geriyorlar. Nereden ve ne olduğu belli olmayan, yasaya ve hukuka uygun olmayan bir kısım ses ve görüntü kayıtları ile bu ülkeyi dizayn etmeye çalışıyorlar. Bu ülkede hükümetleri de belediye başkanlarını da ve İl Genel Meclis üyelerini de millet seçecektir. Çünkü demokrasi vardır, karar milletindir. Bir kısım devlet imkanlarını kullanarak hükümete pusu kurmaya ve AK Parti’yi karalamaya çalışanlar, bir kısım hata yapmış AK Partili bakanların çocukları yüzünden veya daha netleşmemiş kararlar yüzünden bizleri yıpratmaya çalışıp sizlerin kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. Asla ve asla bunlara taviz vermemeliyiz. Biz eğer hükümeti götüreceksek bu millet genel seçimlerde bu hükümeti götürecektir. Bu millet da öncede hükümet değişiklikleri yapmıştır. Ancak hükümete yönelik bir kısım komplolarla, başbakana yönelik iftiralarla bu hükümeti yıkmaya ben inanıyorum ki bu millet müsaade etmeyecektir” dedi.

Kaynak: İHA