Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Birileri eski Türkiye'yi istiyor, istiyor ki Türkiye IMF'ye el açsın" dedi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkan Adayı Mehmet Ekinci ve beraberindekilerle Eyyüp Peygamber Caddesi'ndeki partisinin seçim irtibat bürosunun açılış törenine katıldı.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de AK Parti iktidarıyla 12 yıldır huzur, istikrar ve kalkınma ortamının sağlandığını dile getirerek, bunu bozmak isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini vurguladı.
Kente sadece seçim zamanında gelmediklerini, her ay mutlaka Şanlıurfa'ya gelerek vatandaşlarla şehrin çeşitli yerlerinde fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Çelik, tüm sorunları can kulağıyla dinlediklerini ve çözüm arayışına girdiklerini söyledi.

Çelik, Türkiye'nin belirli zamanlarda ciddi sıkıntılar yaşadığını ama tüm sıkıntıların altından güçlü bir şekilde çıktığını anlatarak, yeni bir sıkıntıyla başbaşa olduklarını belirtti.

17 Aralık operasyonu ve sonrasındaki gelişmelere değinen Çelik:
"Türkiye, neler başarmış neler. Birileri eski Türkiye'yi istiyor, istiyor ki Türkiye IMF'ye el açsın. Başbakan da diyor ki 'hayır bu Eyyübiyeliler onurlu insanlardır, bu Şanlıurfalılar onurlu insanlardır. Türkiye'de yaşayan 76 milyon onurlu insan var.' Dolayısıyla avuç açan değil, yardım alan değil, yardım eden ülke olmak durumundayız diyor."
Kaynak: AA