Rektör Kaplan Açıklaması

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan Kozcağız Belediyesi’nin daveti üzerine bir kısmı Kozcağız’da ikamet eden üniversite öğrencileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Rektör Kaplan Açıklaması
Kaplan, başkan Karaman’ın öteden beri burada bir yüksekokul açılması konusunda talebi olduğunu belirterek, “Öncelikle Kozcağız’da öğrencilerin barınabileceği mekânları oluşturun, öğrenciler burada kalmaya başlasın bölüm açmak kolay” dedi.


Belediye konuk evinde düzenlenen kahvaltıya Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Gerçek Gazeteciler Dernek Başkanı Süleyman Karaman ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

'KOZCAĞIZ GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPTI'
Bartın Üniversitesi Öğrencilerini Kozcağız hakkında bilgilendirme amaçlı düzenlenen kahvaltıda Rektör Kaplan, Bartın Üniversitesi’nin kısa zamanda aldığı büyük mesafeyi anlattığı konuşmasına şöyle devam etti; “Öğrencilerimizle üniversite ortamında her zaman beraberiz. Bu ortamda sizlerle bizi buluşturduğu için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum dedi.

Sayın başkanımızın öteden beri burada bir yüksekokul açılması konusunda talebi var. Kozcağız ilçelerden bile gelişmiş, onlara göre daha çok imkânları olan bir bölgemiz. Üniversitemizin böyle bölgelerde uzantısının olmasını arzu ediyoruz. Başkanımıza dediğim, öncelikle burada öğrencilerin barınabileceği mekânları oluşturun, öğrenciler burada kalmaya başlasın ondan sonrası kolay olduğunu söyledim. Bugün yapılan çalışmalar bu düşüncelerimizin bir yansımasıdır. Başkanımızın bahsettiği gibi buraların avantajları ve dezavantajları vardır. Buralar ders çalışmak bakımından fevkalade güzel yerlerdir. Üniversitemize yakınlık bakımından burada kalınabilir. Kozcağız güzel bir başlangıç yaptı, daha güzel mekânlar oluşturulabilir.”
'ÖĞRENCİLER İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ'
Belediye Başkanı Mustafa Karaman, öğrencilere Kozcağız’da ikamet etmeleri konusunda her türlü desteği ve kolaylığı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Alınan otobüsle Kozcağız’dan üniversiteye 1 TL’ye öğrenci taşıdıklarını belirten başkan Karaman, “Bu sembolik rakamla bir çığır açtık. Bundan sonra öğrenci sayımız arttıkça araçla seferlerini de arttırarak üniversiteye ulaşımı kolaylaştıracağız. Bu vesile ile öğrencilerimize buraya çekmeyi düşünüyoruz. Hem ulaşım yönünden hem de konaklama yönünden çok daha ucuza burada kalmalarını sağlayacağız. Kozcağız hareketlenmiş olacak. Önümüzdeki kayıt döneminde üniversitemizde stand açarak sağladığımız ulaşım kolaylıklarını, Koczağız’da daha ucuza ev kiralayabileceklerini anlatacağız. Sizlerden istediğimiz üniversitede etrafınıza ve arkadaşlarınıza bunları anlatmanız. Ev kiralama konusunda her türlü desteği yapmaya hazırız. Işıklandırmalı suni çim sahası, yeni yaptığımız sosyal tesis binamız ile Bartın’dan bir eksiğimiz olmadığını düşünüyorum. Bartın’da Orduyeri veya TOKİ’de oturan bir öğrenci üniversiteye 2 vasıta ile yarım saatte ulaşırken, Kozcağız’dan tek araçla 15 dakikada daha kolay ulaşmaktadır. Yeni çevre yolu ile birlikte yeni kampus alanı Kozcağız’a daha yakın olacağından ulaşım daha da kolaylaşacak. Biz üniversite öğrencileri için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Eksikliklerimizi de sizin istekleriniz doğrultusunda tamamlamaya hazırız” dedi.

Kaynak: İHA