Öğrencilerin Kartlara Yazdıkları Hayaller, Gerçeğe Dönüştürülüyor

Behçet Necatigil İlkokulunda gerçekleştirilen "Hayaller Gerçekleşiyor Projesi" kapsamında 8 öğrencinin hayal kartlarına yazdığı uçak gezme isteği, okul yönetimi tarafından gerçeğe dönüştürüldü.

Ekimde başlatılan proje doğrultusunda, öğrenciler gerçekleşmeyeceğine inandıkları hayalleri, kendilerine dağıtılan hayal kartlarına yazıyor. Okul yönetimi tarafından değerlendirilen hayallerin gerçekleştirilmesi için ilgililerle irtibata geçiliyor.
"Uçağa binmeyi ve pilot olmayı" hayal eden 8 öğrencinin talebi yerine getirildi.

Okul Müdürü Lütfü Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin sosyal sorumluluk içerdiğini, tasarladıkları hayal kartlarının öğrencilere dağıtıldığını söyledi.

Okuldaki 140 öğrencinin hayalini gerçekleştirmek için yola çıktıklarını anlatan Yalçın, "Öğrencilerimizin çoğunluğunun hayallerini yerine getirdik. 8 öğrencimizin 'pilot olmak ve uçağa binme' gibi hayali vardı. Hayatlarında hiç uçak görmemiş, pilot kabinine girmemiş çocuklarımızı havalimanına götürdük. Burada uçağı gezdirdik" diye konuştu.

Yalçın, Türk Hava Yollarına (THY) ait iki uçağı ve pilot kabinini gezen öğrencilerin büyük mutluluk yaşadığını dile getirerek, "Her iki uçağın pilotlarıyla çocuklarımız sohbet etti. Uçaklar hakkında bilgi aldı. İnşallah daha sonra onları uçakla havalandırabiliriz" ifadesini kullandı.
Öğrencilerden Değer Camcı ise en büyük hayalinin uçağı yakından görmek olduğunu belirterek, "Pilot olmak istiyorum. Bu mesleği çok seviyorum. Hayalim gerçekleştiği için çok sevinçliyim" dedi.

Dilara Uzun da öğretmeninin hayal kartı verdiğinde ne yazacağını çok düşündüğünü vurgulayarak, "En sonunda hayallerim arasından uçağa binmeyi seçtim. İlk defa uçak gördüğüm için çok mutluyum. Hayalimi gerçekleştirdiler" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA