Nazlli'de Köylüler Güne 10 Dakika Kitap Okuyarak Başlıyor

Kızıldere İlk ve Orta Okulu kitap okuma seferberliği başlattı.

Nazlli'de Köylüler Güne 10 Dakika Kitap Okuyarak Başlıyor
Son üç ayda okul yönetimi tarafından kütüphanesine 6 bin TL değerinde bin 300 kitap kazandırılırken, okul öğrencileri güne 10 dakika kitap okuyarak başlıyor. Kampanyayla okulda kitap okuma oranı ise yüzde 100 ulaştığı ifade edildi.
Projenin başarıya ulaştığını ifade eden Okul Müdürü Necdet Turhan; “Her sınıftan öğrencilerimizin keyifle okuyacağı bin 300 adet kitabı okulumuza kazandırdık. Kütüphane adeta arı kovanı gibi oldu. Öğrencilerimiz düzenli olarak kitap okuyor. Yakın zamanda bu projenin faydalarını göreceğimize inanıyorum. Gerek akademik olarak gerekse kültürel olarak ilerleme sağlayacağız" dedi.

Aklı ve kalbi zenginleştirmenin, olaylara daha geniş açıdan bakabilmenin, ufku genişletebilmenin en önemli yolunun kitap okumaktan geçtiğini de söyleyen Necdet Turhan, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 'Ailemle Okuyorum' Projesi kapsamında 65 velimizin katılımı sağlanmış, okul kütüphanesi velilerimize açılmıştır. Kütüphanenin zenginleşmesinde büyük katkıları bulunan Okulumuz Öğretmeni Muammer Köşlüoğlu'na, emeği geçen öğretmenlerimize en kalbi teşekkürlerimi sunarım" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA