Kuran Okuma, Hafızlık ve Ezan Okuma İl Yarışmaları Yapılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından liseler arası kuranı kerimi, hafızlık ve ezan okuma yarışması düzenleniyor.

Kuran Okuma, Hafızlık ve Ezan Okuma İl Yarışmaları Yapılıyor

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında kuranı kerim, hafızlık ve ezan okuma dallarında Belediye Düğün Salonunda yarışma düzenlendi.

Çanakkale Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleşen yarışmada başarı sıralamasında ilk üçe giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek. Ayrıca birinci olan öğrenciler iller arasında düzenlenecek olan yarışmaya katılmaya hak kazanacaklar. Yarışma süreci il birinciliğinden sonra bölge birinciliğinin seçilmesi ve son olarak Mayıs ayında yapılacak olan Türkiye Finaline katılımla sona erecek. Jüri komitesinde yer alan Lapseki Müftüsü Remzi Karadoğan yapılan yarışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kuranı kerime olan ilgiyi arttırmak ve genç nesiller tarafından daha iyi anlaşılmasına vesile olmak için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yarışmalar organize ediliyor. Öğrencilerimiz hazırlanarak geldiler. Allah hepsinden razı olsun. İnşallah Bursa Finalinde ilimizi temsil etme fırsatını yakalarlar” dedi.

Düzenlenen organizasyona birçok siyasetçi, iş adamı ve vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA