Akyurt'ta Şehitler Anısına Resim Sergisi Açıldı

Akyurt'ta, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında, resim sergisi açıldı.

Akyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği anma etkinlikleri, Akyurt Belediyesi Necip Fazıl Konferans Salonunda, Çanakkale Resim Sergisinin açılışıyla başladı.

Açılışa Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kaleli ve diğer ilgililer katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaleli, anı defterine, "Bu anlamlı günde kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehit mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu hissetmelidirler ki temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir" diye yazdı.
Etkinlikler, hafta boyunca temsili şehitlik nnıtı ve mezarların ziyareti, Çanakkale konulu filmin gösterimi, mevlit ve hatim okutulması, tiyatro gösterimi, Çanakkale konulu maket yarışması ödül töreni ile devam edecek.
Sergi bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak.
Kaynak: AA