Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, yeni bir kanunla şehit yakınları ve gazilere istihdam hakkı tanındığını belirterek, "Devletimiz, sosyal devlet olma bilinciyle şehitlerimizin bize emaneti olan yakınlarına, pirinç tanesi kadar hizmet edebilmek için bu uygulamayı hayata geçirdik. Her şehit ve gazi evinden genelde iki arkadaşımıza, iyi bir iş imkanı sunmak için kanun çıkardık" dedi.

Sakarya'nın Erenler ilçesindeki bir otelde düzenlenen akşam yemeğinde şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelen İslam, bu toplantının kendisini çok duygulandırdığını anlattı.
Türkiye olarak şehit yakınlarına ve gazilere borçlu olduklarını vurgulayan İslam, "Allah sizlerden ve toprağa düşmüş evlatlarından razı olsun. Sizleri, başımızdan eksik etmesin. Şehit yakınları ve gazilerimiz için neler yapsak azdır. Bundan sonra, bakanlığımızın bünyesinde şehit yakınları ve gazilerimizin tüm haklarını takip ediyoruz. Bu bizim en büyük vazifemizdir" diye konuştu.

Şehit yakınları ve gazilerin yaşam standartını yükseltmek için kanuni düzenlemeler yaptıklarını kaydeden İslam, şunları söyledi:
"Yeni bir kanunla, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza, engellilerimize, şehit yakınlarına ve gazilerimize, şehir içi ulaşımı ücretsiz hale getirdik. Çok iyi bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Yönetmeliğimiz de çıktı, artık bu hakkı kullanabileceksiniz. Yeni bir kanunla, istihdam hakkı da tanındı. Devletimiz, sosyal devlet olma bilinciyle şehitlerimizin bize emaneti olan yakınlarına, pirinç tanesi kadar hizmet edebilmek için bu uygulamayı hayata geçirdik. Her şehit ve gazi evinden genelde iki arkadaşımıza, iyi bir iş imkanı sunmak için kanun çıkardık. Onun uygulamasına da önümüzdeki aylarda başlayacağız inşallah."
İslam, Sakarya'da da şehit yakınları ve gaziler için konukevi yapacaklarını sözlerine ekledi.
Öte yandan konuşmasının sonunda Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri için yazdığı şiiri okuyan İslam, gözyaşlarına hakim olamadı.
Kaynak: AA