Aydın, Jeotermal Zengini Hessen İle Kardeş Şehir Oluyor

Aydın Belediyesi, Almanya'nın en büyük jeotermal kaynaklarının ve yatırımlarının bulunduğu Hessen Eyaleti'nin başkenti Weisbaden Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir oluyor.

Aydın, Jeotermal Zengini Hessen İle Kardeş Şehir Oluyor

Aydın ile Hessen arasında geçtiğimiz Aralık ayında başlayan görüşmeler sonrası her iki belediye kardeş şehir olmak konusunda mutabakata vardı. Kardeş şehir anlaşmasının imzalanması süreci şubat ayı içinde yapılacak iyi niyet mektubu görüşmeleri ile başlayacak. Karşılıklı iyi niyet mektuplarının verilmesinin ardından görüşmelerin 6 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

JEOTERMAL CENNETİ WEİSBADEN
Çok sayıda Türk'ün yaşadığı Weisbaden'in Büyükşehir Belediye BaşkanlığınıSvenGerich yapıyor. 375 bin kişinin yaşadığı şehirde 26 jeotermal otel var ve 180 bin konut jeotermal ile ısıtılıyor. Özellikleri itibarıyla Aydın'a çok benzeyen Weisbaden ile imzalanacak kardeş şehir protokolü sonrasında Weisbaden'e yatırım yapmış bir çok uluslar arası firma ve yatırımcı için şehrimiz de cazibe merkezine dönüşecek. Weisbaden’in Aydın’a benzeyen bir diğer özelliği de güneş enerjisi kaynağı. Kentte büyük güneş enerjisi sahaları bulunuyor.

AYDIN'A OLAN İLGİDEN MEMNUNUZ
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Weisbaden ile yapılan kardeş şehir mutabakatını çok önemsediklerini söyleyerek, "Jeotermal, Aydın'ın geleceği. Bunu mutlaka Aydın halkının hizmetine sunacağız. Bunun için uluslar arası deneyimleri önemsiyoruz. Weisbaden örneği çok önemli. Bölgede yapılan termal otel yatırımları, konut ısıtma tekniği, destekli yaşam merkezleri bizim de hedeflerimiz arasında. Bu ilişkiler sayesinde ilimize de yatırımcılar benzer yatırımlar için gelecek. Ayrıca Weisbaden Büyükşehir Belediyesi'nin Aydın'a olan ilgisi, doğal enerjilerinin kullanımı noktasında ne kadar doğru yolda olduğumuzun da bir göstergesi" dedi.

Kaynak: İHA