Nny'den 'Zanaatkar ve Sanatçı Konutu Projesi'

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNY) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, "Zanaatkar ve Sanatkar Evi Projesi'nin sunumunu gerçekleştirdi.

Hacılar Belediyesi'ndeki proje sunumuna, Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr.Yeşim Alemdar, öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Füsun Kocatürk, Yrd. Doç. Dr. Şeyda Güngör Açıkgöz, Araştırma Görevlisi Melisa Diker ve öğrenciler katıldı.

Kocatürk, yaptığı konuşmada, Hacılar'ı proje alanı olarak seçtiklerini belirtti.

Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ise NNY'nin Yukarı Mahalle'de çalışma yaptığını belirterek, şunları kaydetti:
"Bu tür çalışmalara her zaman destek olacağız. Daha öncede değişik üniversiteler Yukarı Mahalle'de çalıştay gerçekleştirdiler. Yukarı Mahalle'nin dokusunda neler yapılabileceğine ilişkin çeşitli çalışmalar oldu. Biz de bu dokuda ne yapabiliriz? Bu işin eğitimini alan, bu işte uzman olan mimarlarımız, öğretim üyelerimiz ve mimarlık bölümü öğrencilerimizin bize bir yol göstermeleri için çalıştayları burada düzenliyoruz. Hatta bunları belediyemizde sergiliyoruz. Onların önünü açmak için veya öğrencilerimizin özgürce düşüncelerini ifade edebilmeleri açısından bu gibi çalışmaları önemsiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllar Yukarı Mahalle dokusunda siz değerli hocalarımızın da istikameti doğrultusunda güzel yapılar ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Emek veren herkese teşekkür ediyorum."
Program, Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan "Zanaatkar ve Sanatçı Konutu ile Turizm Bilgilendirme Ofisi" proje ve tasarımlarının yer aldığı serginin gezilmesi ile sona erdi.
Kaynak: AA